Träning, country och pumpbyxor


Träningen går bra här i USA och träningsförutsättningarna kan inte bli mycket bättre än så här. Stabilt väder kring 30 grader och fina träningsarenor, det blir man inspirerad och motiverad av! Jag, Tom och Carl Armfelt har kört hårt. Häromdagen dammade vi på med nio stycken 80 m-lopp där intensiteten var riktigt hög och vilan var kort. Solen stekte på bra så det kändes som om fötterna brann när man sprang på banan. Bra känsla, för då är markkontakterna korta. 😉 Löpningen känns bra och den generella känslan i kroppen också. Sakta men säkert börjar man bli inställd på att springa fort istället för den grundträning man ägnat sig åt hela vintern. Efter passet senast var man ganska färdig och satt och var lite halvborta i bilen på väg hem efteråt. Att göra sådana här pass tillsammans med jämnsnabba killar ger en fantastiskt bra kvalitet, en kvalitet som jag tidigare saknat i min träning men som nu lagts till vilket jag verkligen uppskattar.

Gårdagens pass bjöd på styrka kombinerat med hopp. Även där triggar vi varandra till bra resultat och stämningen i gymmet är bra när vi kör. Hittills går allting som planerat och med bra intensitet, och det är ju därför man är här. I morgon väntar lite blockstarter och då lär det bli tryck igen på träningarna, kul! I bilen på väg till träningarna öser vi på med countrymusik vilket ger en skön känsla. Texterna i många sånger är rätt sköna, och artister som Kenny Chesney, Lee Brice och Eric Church går på högvarv med allsång i bilen.

Det är inte bara träning, även om det är huvudsyftet till varför man är här. I går blev det en stormiddag tillsammans med ett gäng från Helsingborg som anslutit, bland annat med Wissman som flugit upp från St. Maarten. Det är ett ganska stort gäng med svenskar här och då är det roligt om man kan stråla samman lite. I morgon ska vi åka till Clermont för att se Wissman, Nossmy och några till tävla där vilket blir kul. Clermont är ett ställe där man kan springa riktigt fort då de vänder löpriktningen efter vinden så som man ofta gör i USA. Dessutom ligger det i en gryta så vinden kan komma lite snett. Utöver de svenska deltagarna ska en massa andra duktiga tävla, så resultatnivån kan bli hög.

Till sist har vi i huset fått besök av vår vän från Boston, Carl Valle som är en duktig amerikansk coach. Han har förgyllt några dagar här och vi har haft riktigt kul tillsammans. Bland annat har han låtit oss testa återhämtningsutrustning från Normatec som känts lovande. Carl och jag träffades i Finland 2008 och han har varit på Wind Sprint ett par gånger och det är kul att träffa honom och höra hur läget är kring sprinten i USA.

Häckstudsar

Häckstudsar

Vriststuds

Vriststudsar

Två illustra herrar

Två illustra herrar

Bra stämning i baksätet

Bra stämning i baksätet

Leave a Reply