Snart säsong


Vi har kommit en bit in på det nya året och det brukar betyda tävlingssäsong. I år är inget undantag. På fredag beger jag mig ner till Göteborg för årets första lopp över 60 m mot riktigt bra motstånd. För min del har träningen gått riktigt bra i vinter och på träningslägret på Teneriffa för någon vecka sedan noterades det ett personligt rekord i stående tresteg. Det tidigare rekordet var sex år gammalt och slogs nu med 25 centimeter, och det hör inte till vanligheterna. Lite stolt får man allt vara tycker jag! Lägret var i överlag bra men de sista dagarna blev jag lite krasslig och fick inte göra de sista passen. Men sjukdomar hör till och något som är svårt att skydda sig ifrån, man får ta det i beräknande helt enkelt.

Teknik har varit ett fokusområde under hösten och jag har försökt att hitta tillbaka lite till det flyt jag hade för några år sedan. När höfterna började krångla runt 2014 så började jag kompensera det med lite tekniska brister, och det där dras jag fortfarande med ibland. Jag försöker jobba med att flytta fram löphjulet lite och vara mer aktiv i löpsteget, men inte utan att fortfarande utnyttja mitt långa steg. Hittills har det känts bra, och förhoppningsvis är det något som kommer att gynna mig under sommarsäsongen.

Nu under vintern är det acceleration som gäller och där har tekniken varit stabil under flera år. Förhoppningvis kan den tillsammans med den goda fysiska formen leda till fina resultat under vintern!

Leave a Reply