Snart drar det igång


Träningslägret i Formia var riktigt bra och det märktes att det inte är första gången vi anordnar ett stafettläger av detta slag. Folk var generellt lite säkrare i växlingarna och alla kändes trygga, trots att det var en del nya ansikten med. Det var kul att se både gamla och nya sprinters mötas, och helt klart är det så att det finns lite talanger i svensk sprint just nu. Det var både praktiska och teoretiska inslag under de tio dagarna och vi gick igenom lite kring teknik, vilka möjligheter vi har och hur upplägget inför säsongen ser ut. Alla träningar vi gjorde gick bättre och bättre och det sista passet vi gjorde innan vi åkte hem var det bästa. Då kändes det faktiskt rätt hoppfullt inför EM och säsongen! Första loppet för stafettlaget görs i Geneve 11 juni.

Tävlingssäsongen har börjat för många, och redan har några Diamond League avhandlats med goda resultat. Snart drar den stora tävlingssäsongen i gång i Sverige, men jag kommer att vänta lite. Jag känner mig inte riktigt redo att börja tävla efter den träning som har jag gjort, träning som för övrigt har gått mycket bra. Jag behöver lite mer tid att anpassa min kropp till den snabba löpningen som jag har varit ifrån länge, så jag siktar på att göra debut lite senare än planerat. Hellre det och vara bra förberedd, än att ställa sig på banan och vara osäker. En sak är klar, jag längtar väldigt mycket.

Istället för att tävla ägnar jag mig åt fiske. Hittills har två gäddor dragits upp, och jag hoppas att både fiske- och tävlingssäsongen fortsätter lika lyckat!

Leave a Reply