Säsongsdebut


Årets första tävling har avgjorts idag, och den kunde inte ha slutat på ett bättre sätt. Jag vann på tangerat personligt rekord på 60 m, 6,78 sekunder. Mycket skönt, och framförallt, mycket roligt. Med dagens resultat kan vi konstatera att jag aldrig har börjat en säsong så bra. Vi kan också konstatera att jag aldrig har börjat en säsong med ett personligt rekord. Det bästa konstaterandet är dock att jag tydligen har tränat väldigt bra i vinter. Säsongen är ännu ung och jag hoppas det fortsätter på den inslagna vägen nu framöver.

6,78 har jag sprungit på tre gånger totalt i mitt liv, och det de senaste tre åren. 6,77 hade därför varit roligare att göra, men det är inte rätt tillfälle att klaga nu, känns det som.

Dagens tävling var rolig. Det var mycket folk både på startlinjen och på läktaren och många kompisar från friidrotts-Sverige hade sökt sig till Malmö. I försöken var det lite nervöst, så som det brukar vara när man inte tävlat på drygt fem månader. Efter ett habilt försökslopp som avverkades på 6,92 sekunder var det bara att börja ladda för A-finalen som skulle avgöras ungefär två timmar senare. Väl i finalen fick jag en Ok reaktion men inte riktigt så bra som jag ville. Dock var det bra tekniskt utfört och jag startade precis som jag ville göra och så som jag har gjort på träningarna den senaste tiden. När accelerationsfasen var över och jag kom upp i fullfart fick jag upp en bra frekvens och kunde glida iväg till seger med en dryg tiondel. Tvåan hade 6,87 och trean 6,89, bra tider överlag och bra kvalitet på sprinten den här dagen.

I morgon väntar ett lättare pass för att mjuka kroppen lite, sedan vila på måndag. På tisdag kör jag ett nytt snabbhetspass för att försöka driva på formen lite inför de kommande tävlingarna.

One thought on “Säsongsdebut

Leave a Reply