Rapport från Afrika


Sydafrika är ett fantastiskt land på många sätt. Är man friidrottare är det alldeles ypperligt att vara här. Ständig sol, bra träningsmöjligheter och dessutom bra mat. Med tanke på hur temperaturen har varit i Sundsvall den senaste tiden så kändes det ganska lämpligt att åka hit för att träna.

Träningen flyter på fint här nere. Allt går enligt planerna både på banan och i gymmet. Dock blir det ändå ingen inomhussäsong för mig. Trots att det börjar bli slutet på januari ligger jag träningsmässigt i november vilket betyder att allting är lite uppskjutet. Just nu har vi kört mycket styrketräning vilket gör att kroppen känns ganska trött och seg. Vi är nu på väg in i sista träningsveckan här nere vilket gör att kroppen börjar bli lite sliten. Men det är bra, konstigt vore väl annars…

Sydafrika är otroligt vackert. Runt träningsarenan ligger berg och längs vägarna trängs vingårdarna med varandra. Stellenbosch som stad är mysig med vacker arkitektur och tycks innehålla det mesta, bland annat ett överflöd av restauranger. Det är inte direkt dyrt att äta ute här. En middag med en köttbit för c:a 70 kr och en lunch bestående av en pasta för c:a 35 kr.

Dock är kontrasterna också ständigt närvarande. När vi åkte från flygplatsen åkte vi förbi den gigantiska kåkstaden Khayelitscha där 750 000 människor trängs i skjulliknande bostäder vilket gör att man får sig en tankeställare.

Nu går jag och träningskollega Arnsten in på våra sista åtta dagar här nere. Träna skall vi göra veckan ut och sen väntar en vilovecka där fyra dagar på den veckan kommer tillbringas här nere och sen väntar hemfärd till norden. Så nu är det fullt ös i några dagar till och sedan lite lugnare tempo vilket kan behövas.

2 thoughts on “Rapport från Afrika

  1. Tjenare Stefan! Nyss hemkommen från en riktigt skön långsemester och även något stolt över att man nu varit på Cook Islands 3 gånger under en skönt 15års-period. Rätt häftigt att se förändringen sedan jag var där första gången, men även se att det inte är så mycket som förändrats egentligen… Som Tahiti för 30 år sedan lät omdömet från en kvinna som flyttat från Tahiti till Rarotonga.

    Lite nyfiken på hur träningen går? Låter som det går enligt planen… var det planerat sedan länge att det inte skulle bli någon inomhussäsong eller är det ett senare påhitt? Hälsa Håkan och Daniel så hörs vi snart!

    /C

Leave a Reply