Midsommar i Dublin


Långt mellan inläggen, men det betyder inte att det är händelsefattigt! Just nu är jag i Dublin över midsommar och springer 4×100 m på lag-EM. De åren man har varit i landslaget har man firat midsommar på en del märkliga platser i världen, och i år är det som sagt Dublin som gäller, vilket inte är otrevligt på något sätt!

I torsdags for vi hit och i dag har vi hunnit med lätt stafetträning i form av några överlämningar i låg fart och liknande. Vi har en bra känsla inför i morgon. Förra söndagen sprang vi stafett i Uppsala där målet var att springa med fint flyt i växlarna, något vi lyckades ganska bra med. Tiden var inte det bästa vi gjort i år, 39,52, men klart bättre än vad vi lyckades som bäst med i fjol. Förra veckans lopp räknades inte som ett kvaltillfälle till VM eftersom vi inte mötte minst två andra landslag, något som är ett krav. Det gör vi i morgon, så springer vi som vi gjort i Regensburg och växlar som i Uppsala så borde vi kunna få ett konkurrenskraftigt resultat. Vi hoppas att vädrets makter är med oss också, naturligtvis!

I övrigt har det hunnits med en kortare promenad i centrala Dublin som naturligtvis innehöll en massa pubar och glatt folk därtill. Inbjudande och trevligt, men den biten får man spara till något annat besök. Den här helgen är det idrott fullt ut som gäller och Sverige som nation har en ganska bra chans att nå upp till superligan. Det kommer dock inte att bli lätt, för Nederländerna och Tjeckien vill nog ha ett ord med i det spelet.

Nu väntar en middag med laget och sedan en samling både för hela truppen och för stafettlaget innan det är dags för att sova och börja ladda för morgondagens uppgift. Håll tummarna!

Till sist, glad midsommar!

Leave a Reply