Aktivas råd, stormar och jul


Stormen Dagmar

I natt kl 03:40 vaknade jag i Matfors av att stugan jag sov i höll på att lyfta från marken, nästan. Det ven i hela stugan, grenar slog mot taket och när de allra starkaste kastvindarna kom kände jag hur huset skakade till. Några timmar tidigare hade jag gått hem från min systers hus och då var det kavlugnt, men på några timmar ändrades allt. När man lyckades somna om och sedan vaknade igen såg gården ut som ett slagfält, och när jag sedan åkte in mot Sundsvall låg det träd lite var stans över vägen.

Att vind kan ta med sig träd har jag fått uppleva på mycket nära håll tidigare. För några år sedan när jag var med pappa och jagade västerut blåste det också intensivt och mitt ute på en öde skogsbilväg rasade en stor björk ner och landade på vår motorhuv, rullade över bilen och ramlade ner på sidan. Björken var stor, modell c:a 10-12 m hög. Det gick bra med oss, men bilen behövde mycket tid och omsorg på verkstaden för att bli sig lik. Därför var det skönt att man denna gång låg nerbäddad i en säng när det blåste som värst.

Julen var riktigt mysig och trevlig med en stor dos lugn och ro, precis som förväntades. Timingen med en lugnare vecka med friidrotten var perfekt så det fanns mycket tid till att just vila. Julaftonen var fantastiskt vacker med skinande sol och snöklädda berg, dalar och träd. Kul att det var fint just då och att stormen Dagmar kunde vänta lite, elaka fruntimmer.

För någon vecka sedan fick jag en förfrågan om att vara sprint/häcks representant i Svenska Friidrottsförbundets aktivas råd. Jag blev glad över frågan och tackade ja och kommer nu vara min grengrupps språkrör inom SFIF:s elitverksamhet. Det känns kul att kunna vara med och påverka utvecklingen för min gren i en bra riktning. Mer information om rådet kan hittas här: http://www.friidrott.se/elit/aktivrad.aspx

Träningen idag bjöd på snabba lopp tillsammans med min gamle träningskompis Anders Svanholm. Han var tapper och sprang alla lopp, och visade att det finns lite form kvar i honom. Man får aldrig räkna ut honom! Tack för sällskapet idag Svanis!

Nu blir det sömn. Imorgon väntar träning och jobb. Helgerna är slut.

One thought on “Aktivas råd, stormar och jul

  1. Kul att du är med i aktivas råd! Då finns kompetens där och dessutom har jag en liten lilltå in i elit & landslag…….

Leave a Reply