Tävlingsdebut och vit sparris


I helgen inleddes sommarsäsongen 2011 med en individuell start och en gemensam tillsammans med stafettlaget. I Weinheim i södra Tyskland, även i den vita sparrisens förlovade region, avgjordes Cosinus Kurpfalz Gala. Jag sprang 100 m i försöksheatet och segrade på 10,64 i +0,3. En tid som får anses vara helt Ok den här tiden på året och med en tung träningsperiod kvar i benen. Loppet kändes väldigt bra tekniskt men saknade frekvens och lite tryck. Helt enkelt avsaknad av form. Jag är dock nöjd med löpningen och det kändes roligt att inleda på ett bra sätt.

Vi i stafettlaget fick bra tyskt motstånd och vi skötte oss bra fram till sista växeln som blev lite väl lång. Fram till dess hade Tom växlat till mig med lite strul i överlämningen, och sedan gav jag pinnen vidare till Alexander i en helt Ok men kanske lite lång överlämning. I sista var Nil lite för snabb och Alex hann inte riktigt ikapp. Hade vi fått över pinnen och tagit oss i mål hade vi förmodligen fått en tid kring 39,7 – 39,8 vilket är helt Ok. Lite synd att vi inte fick till det, men bättre att ta misstagen nu än på lag-EM i Stockholm. Vi kan konstatera att vi alla behöver träna lite mer på överlämningarna innan vi kan känna oss säkra. Men en bra uppstart ändå tycker jag.

Tävlingen var mycket trevlig. Fina förhållanden, fina tävlingsförutsättningar och ett vackert tyskt landskap runt omkring. Det blev inte sämre heller att en svensk fanclub var på plats, bestående av min farbror med fru och mina tre kusiner som ivrigt hejade på. De bor bara 30 minuter ifrån där vi tävlade och kom förbi för att heja fram oss. Kul att träffa dem, något man inte får tillfälle att göra allt för ofta. På kvällen träffade jag dem igen och vi gick ut i Weinheims gemytliga centrum för att äta.

Vad som serverades? Schnitzel med vit sparris och hollandaise naturligtvis! Vad annars i den sydtyska försommaren…

Leave a Reply