Vila? Vila!


Jag vilar hårt och det är faktiskt rätt skönt. Men vad är det jag gör nu istället när jag inte tränar? Jag jobbar lite mer, till exempel på SSG och så är jag ute på lite turer. För någon vecka sedan stack jag och min vän Johannes Solberg (som är en duktig naprapat på Teamed) till Norge för en kortare fjälltripp. Vi kastade in våra ryggsäckar i bilen, dundrade iväg över gränsen till Johannes faster i Norge, sov där en natt, och tidigt nästa morgon studsade vi upp till en stuga uppe på fjället efter några timmars promenerande. Stugan låg vackert vid en sjö och de kommande tre dagarna såg vi inte en människa förutom varandra. Det kan vara därför jag förvånat ryckte till när vi fick möte på vandringsleden på väg ner till bilen igen. Hur som helst… tre dagar av vandring, ren- och björnspaning, fiske och bärplockning var faktiskt riktigt kul och uppfriskande för huvudet. Ingen mobil, ingen el och inget rinnande vatten. Det gick faktiskt bättre än man trodde.

Vilar tänker ni, och har just läst att jag är ute och går promenader i fjällen. Men det är faktiskt vila för mig att göra det, i alla fall vila från sprinterlöpning. Till veckan drar jag igång med träningen, och den här veckan kanske jag börjar jogga lite smått. Ikväll ska jag och coach Håkan sätta oss ner och utvärdera den uppochnervända säsongen 2010. Det blir intressant. Samtidigt ska vi rita upp strategin för 2011, ännu mer intressant.

Idag äter vi lunch med avhoppade sprintkollegan Erik Karlsson som proklamerade sitt uttåg från den svenska elitsprintscenen för några veckor sedan i förmån för studier. Lycka till!

Leave a Reply