Viaggio a Formia


Rieti är bytt mot Formia sedan i söndags och ett dystert väder har bytts till strålande italiensk sol och skön värme. Rieti var grymt med många inspirerande pass tillsammans med Simone och hans gäng som för övrigt tog emot oss på allra bästa sätt. Dessutom har vi ätit gott och haft det riktigt trevligt med sällskapet. Den sista kvällen var vi iväg på en gård som bara lagade mat baserat på sina egna råvaror. Deras prosciutto var helt fantastisk och under kvällen fick vi prova på riktigt goda maträtter. Inget gjorde oss besvikna. På söndagen skjutsade Simone Håkan och mig till tåget och sedan anslöt vi med resten av landslaget i Rom för vidare avfärd mot Formia. Vädret var sviktande här först, men har sedan i måndags bytts ut mot ett riktigt skönt medelhavsväder som gör en norrländsk sprinterkropp gott.

I tisdags körde vi i stafettlaget 80 m-lopp med stafettinslag och det kändes mycket bra. Vi testade lite överlämningar som var lite darriga i början men efterhand blev de mer och mer säkra och på slutet satt de riktigt fint. Tack vare att man körde med stafettinslag så höjdes kvaliteten på passet ganska mycket, vilket inte gjorde särskilt mycket. Idag var det dags igen att springa. Jag och stafettkollega Oskar Åberg körde blockstarter mot två snabba brittiska herrar vid namn Craig Pickering och Harry Aikines. Återigen blev kvaliteten ett snäpp högre och både jag och Oskar gick därifrån nöjda med passet. Det här är precis sånt som man behöver när man tränar mycket själv i kulverten i Sundsvall. Att höja träningskvaliteten ordentligt när man åker ner på läger.

Jag kamperar ihop med Johan Wissman här och vi har det trevligt. Hotellet vi bor på har en grym havsutsikt så vi trivs bra. Vi körde också något lopp ihop i tisdags och det fungerade bra. Vi får se om vi kan syncha något mer innan lägret är slut, det har börjat lovande hittills.

Ikväll spelar Dragons en avgörande final om SM-titeln i basket! Självklart håller vi tummarna och önskar de får fira guldet på hemmaplan! Kör hårt!

One thought on “Viaggio a Formia

  1. Härligt med en ny rapport T-Box. Låter som ljuv musik i en gammal tränares örön…. Idag får ni passa på attt skåla för Dragons som krossade Norrköping och tog sitt 2:a guld, så häftigt! Igår fick jag även skåda Andreas “vesslan” Pihl som i relativ slow motion kämpade med sitt SHB i en ärofylld innebandyturnering i anrika Njurundahallen…!! Hur det slutade orkade jag tyvärr inte ta reda på….. Fortsätt njuta av bra träning och Formi(d)a(bel) mat ha ha. Själv kör jag hårt hemma med löpning och kolhydratfattigt. /”Sixpack in my dreams” Jutte

Leave a Reply