Vårtecken


Idag har vi sett mer än ett vårtecken i Sundsvall. Inte bara att det droppat rejält från taken, motorn på min BMW stängdes av idag vid ett rödljus tack vare auto-start-stoppfunktionen. Det gör den bara när det är tillräckligt varmt ute och jag kommer inte ihåg när den gjorde det för sista gången 2011. Det är definitivt rekordtidigt att den gör det redan i februari, men känns som att det gör inte särskilt mycket.

I går var det årsmöte i Sundsvalls Friidrott. Jag fick motta pris som årets sprinter, bland annat. Glädjande var att föreningen växer ordentligt med fler medlemmar och aktiva från i fjol. Friidrotten i distriktet ser verkligen en positiv utveckling och fler söker sig till oss för att träna och tävla. Till detta glädjande besked om friidrotten kom också ett glädjande besked från kommunalt håll som gällde friidrotten. Planerna på en multiarena vid Sporthallen i Sundsvall har mynnat ut i ett par konkreta förslag där vi i friidrotten finns med. Detta publiceras i både Dagbladet och Sundsvalls Tidning idag som visar upp samtliga förslag. Till detta säger jag bara: Äntligen! Jag hoppas att detta kan bli verklighet med friidrotten som en del i detta så att kommande generationer slipper träna i kulverten och att friidrotten i distriktet, inte bara i Sundsvall, utan också i Ånge och Timrå kan utvecklas så som den gjort i andra städer av Sundsvalls storlek. Det optimala är om flera idrotter kan samsas, som i förslagen, så att samverkan mellan föreningar kan göras. Det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen i detta. De möten med Reinhold Hellgren och Magnus Sjödin som jag och några till har haft kanske har belyst våra problem på ett tydligt sätt.

Här kan man läsa om kommunens förslag:

http://dagbladet.se/sport/nyheter/1.4413083-reinhold-hellgren-riv-sporthallen-

http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.4414350-ny-multiarena-pa-sporthallstomten

Nu väntar friidrott på TV med spännande tävlingar från Stockholm. Men det är även Antikrundan på ettan… det får bli det i reklampausen.

2 thoughts on “Vårtecken

  1. Jag förstår chocken du måste ha fått vid utmärkelsen “årets sprinter”… Den rådande konkurrensen måste varit extrem…….

Leave a Reply