Varmare breddgrader i två steg


Jag hade ambitioner om att skriva ett sista blogginlägg innan årtiondet tog slut, men så blev det inte! Istället rivstartar jag 2010 med ett inlägg här.

Året slutade väldigt gott. En tre veckors bra träningsperiod avslutades med nya personliga rekord igen! 150 kg i knäböj kan noteras, 80 kg i ryck, 117,5 i vändning och 112,5 i överstöt. Dessutom innebar träningsperioden snabba lopp på 60 m, bra blockstarter och även snabba lopp över 120- och 150 m. Träningen har fungerat mycket bra i höst vilket bådar gott och jag hoppas den fortsätter i samma stil. Träningskamrat Erik och undertecknad pressar varann till bra nivåer i träningen vilket förhoppningsvis kan leda till bra resultat.

Julen gick inte obemärkt förbi och den tillbringades på sedvanligt manér hos föräldrarna i Matfors tillsammans med syskon. Coach Håkan hade belönat mig med vila på självaste julafton vilket var skönt. Julen var trevlig med trevlig sällskap, god mat och ett eftersökt lugn. Det är alltid skönt att få komma hem till föräldrarna och koppla bort lite måsten. Julen var väldigt vacker med mycket snö och jag tog några bilder med min eminenta telefon som jag kanske lägger upp här. Jag och resten av familjen gick till Tuna Kyrka dagen innan jul och det var mysigt och gör att julstämningen trissas upp lite till.

Efter julen lagom till nyår drog jag mig söderöver till Skåne och Halland och tillsammans med min flickvän firades det nyår i Laholms utkanter. En av Pernillas kompisar kommer därifrån och i hennes vackra familjehem var vi några stycken som umgicks och värdparet hade ordnat en mycket trevlig tillställning. Även där blev det god mat och gott sällskap och året avslutades på ett bra sätt och det nya började bra. Även Halland bjöd på vackert vinterväder med snö och några minusgrader så man kände sig nästan som hemma.

Den södra visiten (i Sverige i alla fall) blev tyvärr kortvarig. I lördags drog jag än mer söderut när jag mötte upp med coach Håkan och Erik och stack till Teneriffa för ett träningsläger. Just nu sitter jag i drygt 20-gradig värme och blickar ut över en innergård med pool och vajande palmer. Nog för att jag gillar vinter och snö men i -20 grader är det svårt att bedriva riktigt högkvalitativ träning. När jag klev på direkttåget från Ånge ner till Malmö var det nästan en meter snö och -20 grader. När jag 12 timmar senare klev av var det fortfarande minusgrader men ingen snö. Idag är det alltså 40 grader varmare än hemma i Sundsvall vilket känns välkommet. Här kommer jag att trivas den närmaste tiden och det ska bli kul att börja springa riktigt fort på träningen.Teneriffa känns bra, dock är det ett överflöd av äldre brittiska turister här. Men det borde inte bli något problem. 🙂

Jag lovar inget, men det är möjligt att det kommer ut en årskrönika av något slag på min blogg där 2009 kommer summeras. Vi får se.

För övrigt är min nya besatthet spelet Teeter på min HTC Magic. Mitt rekord är 16:38 hittills men jag har ambitioner om att förbättra det under lägrets gång. Jag håller er uppdaterade… HTC Magic är en fantastisk telefon också, om jag inte har nämnt det.

Vi hörs!

Leave a Reply