Upptakt mot tävlingar


Den senaste tiden har tillbringats på hemmaplan vilket faktiskt har varit skönt även om jag alltid uppskattar att resa. Jag har sedan tävlingen i Sollentuna haft en träningsperiod. Min flickvän var också på besök i drygt tio dagar och förgyllde min tillvaro. Träningen har förlöpt väl och nu börjar jag bli väldigt tävlingssugen igen. Det begäret skall dock snart stillas, t.ex. i Karlstad nästa torsdag och framför allt i Sundsvall lördag den 25 juli då det är Sundsvall Wind Sprint. (http://www.windsprint.se) Wind Sprint är en av sommarens absolut största höjdpunkter. Det är oerhört stort att få tävla mot högklassigt motstånd på hemmaplan inför en hemmapublik. I år kommer startfället vara absolut förstklassigt vilket gör det svårt att försvara fjolårets överraskande seger. Men jag kommer i alla fall göra ett tappert försök! 🙂 I går blev det klart med OS-tvåan från förra året Sherone Simpson som kommer att möta världsmästarinnan i längdhopp från 2005 Tianna Madison. Även fler stora namn kommer att avslöjas inom kort. Jag hoppas verkligen att Sundsvallspubliken tar chansen och kommer till Baldershovs IP kl 14:00 och tittar på sprint i världsklass.

Jag verkar ha otur med fåglar. För någon vecka sedan betraktade jag två måsungar som vaggade omkring nedanför min balkong. Några timmar senare var jag tvungen att gå ut med soporna och gick således ut mot soptunnan för att slänga dem. Jag kunde då se att de små måsungarna låg och tryckte vid soptunnan men vid min åsyn började de vagga iväg. Jag tänkte att jag egentligen inte skulle störa de små dunbollarna, men eftersom de gick iväg ändrade jag mig och beslöt mig för att slänga soporna ändå. När jag kom närmare såg jag mamma mås sitta och stirra på mig någon meter bort. När jag närmade mig flög hon upp upp i luften och började cirkulera ovan mig. Helt plötsligt gjorde hon ett utfall mot mig och jag fick värja mig med soppåsen för att inte få huvudet hackat. Jag flydde upp och in i trapphuset igen och soporna fick förpassas till en annan soptunna. Sedan dess har jag undvikit vägen däromkring. Det är inte min första incident med fågeldjur. 2007 längs en gata i Jönköping flög en förvirrad gråsparv som inte såg sig för rätt in i bröstet på mig. Den studsade dock bort och ingen skada skedde. 😉

Nu ikväll är det Golden League från Paris och vi tittar intressant på Usain Bolt, Jeremy Wariner och Johan Wissman, med flera!

2 thoughts on “Upptakt mot tävlingar

Leave a Reply