Uppföljning


Sakta men säkert går allting framåt, hela tiden under expertisens vakande ögon. Träningen har gått riktigt bra den sista tiden och jag är nu uppe och springer på c:a 65 %. Löpningen är lätt och härlig och jag njuter verkligen. Mycket handlar om trygghet just nu. När jag började springa så var 60-loppen på omkring 14 sekunder. Nu sprang jag det senaste loppet på 9,2 och det kändes mycket bra. I början var det att man var så väldigt försiktig och vågade inte springa på. Nu känner jag att jag vågar trycka lite mer, och nog är det det som träningen kommer att handla om framöver nu. Att sakta höja belastningen och bli tryggare och tryggare i allt jag gör. 

Askling har hållt noga koll på min progression och har styrt träningen tillsammans med Håkan. I fredags var jag nere hos Leif Swärd för att röntga benet och för en manuell undersökning. Leif var likt Askling,  positiv kring läkningen och rehaben. Vi skulle avvakta att bilderna blir avlästa av en röntgenläkare, men i övrigt så var han nöjd med det han såg. Efter sex månader får jag springa max, och fem månader har redan gått. Jag längtar verkligen till grundträningen i höst!

I dig gästar många ur den svenska friidrottseliten Sundsvall och Baldershov för lag-SM och SM-veckan. Det är kul att Sundsvall står värd och att många duktiga idrottsmän och -kvinnor kommer hit! SM-veckan är en kanonidé med att skapa en idrottsfest och dessutom ge de mindre idrotterna lite mer utrymme. I går när jag åkte till jobbet så störtade det ut orienterare ur buskarna på Haga där jag bor. Tävlingarna är helt klart närvarande. 🙂

I dag befinner jag mig på Baldershov och tittar på lag-SM! 100 m kommer bli en av höjdpunkterna tror jag!

Leave a Reply