Una buona giornata


Livet på Teneriffa fortlöper riktigt bra. I tisdags hade vi ett tufft sprintpass bestående av 60 m- och 80 m-lopp som skulle gå ännu lite fortare än veckan innan. Det var det sista fosfatpasset innan vi åker hem så vi var alla laddade inför det. Kroppen har känts bättre och bättre för varje dag som har varit. Simone Collio, som är utbildad sjukgymnast, har assisterat mig med kroppen där Johannes på Teamed inte för tillfället kunde hjälpa. Det har han gjort riktigt bra och en bra och kraftfull känsla fanns i kroppen inför tisdagspasset. Loppen går snabbare och snabbare vilket är en trend vi naturligtvis gillar.

Gårdagen var speciell i och med att undertecknad hade födelsedag. 28 år fyllde jag vilket känns mycket bra faktiskt. När det kommer till idrotten känns det som om man fortfarande utvecklas, inte minst mentalt. Man är en helt annan sprinter nu (till det bättre) än för ett par år sedan vilket känns skönt. En del erfarenhet har man hunnit samla på sig genom årens lopp, erfarenhet som är väldigt bra att ha. Födelsedagen i går var behaglig på många sätt. Ett lätt återhämtningspass på förmiddagen följt av behandling från Collio igen, sedan upp till en golfbana för att slå några bollar på driving rangen och till sist avslutning på restaurang tillsammans med Håkan, Tom, Micke och elva italienare. En oförglömlig, och väldigt kontinental, kväll och en grym avslutning på födelsedagen. Tack alla som hört av sig till mig!

Som tidigare nämnt så börjar tävlingssäsongen närma sig, och därför var dagens blockpass viktigt. Att starta bra ur blocken är mycket knutet till form. I december kan det kännas lite kantigt och segt, för att sedan för varje pass bli lite bättre och bättre. Jag och Tom hade bra tryck på träningen idag och skapade lite tävlingskänsla kring det vilket var kul. Att kunna ha jämnt motstånd på träningen är riktigt roligt och ger mycket. Det finns inte särskilt många utrymmen för misstag vilket gör att man får koncentrera sig lite extra.

Morgondagen blir lugn för att sedan på lördag damma på med det sista passet här, sedan är åter tre veckor av träning avklarat. Då rör vi oss mot tävlingssäsong.

Leave a Reply