Två tävlingar och en tredje på gång


Vad har hänt sedan sist? Två tävlingar är genomförda. Den första i Florö i Norge, en av mina favorittävlingar och den gjorde mig inte besviken i år heller. Jag och Johan Wissman försvarade de svenska färgerna där och vi hade en riktigt trevlig vistelse. Florö bjöd på fint väder, strålande sol och relativt varmt. Inte mycket att klaga på med andra ord. Jag förvaltade det genom att springa på 10,59 i A-finalen på 100 m och kom därmed på femte plats. Fem hundradelar snabbare än tävlingen i Tyskland senast och ett steg i rätt riktning. Johan vann A-finalen på 200 m på 20,65w vilket var bra gjort så här tidigt på säsongen.

På kvällen blev det en sedvanlig fisketur på M/S Tansöy. Vädret var fortsatt strålande och fiskelyckan var mycket god… för de flesta. Jag drog inte upp någon men meeting director Ståle Jan Fröynes håvade upp fisk efter fisk och några andra drog upp några riktigt feta också. Till och med Johan drog upp en liten en. Dock så liten att den fick slängas tillbaka…

På vägen hem träffade vi en känd svensk skånsk rappare. Häftigt!

Nästa tävling gick av stapeln i Hässleholm där Sverigeeliten hade samlats för att visa sig värdig inför stundande lag-EM. Tävlingen i Hässleholm fungerade som en observationstävling inför EM och många var därför motiverade att springa fort, jag till exempel. Vädret var återigen fint med värme, sol och fina vindar och i det första loppet sprang jag årets snabbaste lopp, 10,58, återigen ett steg i rätt riktning. Smolken i glädjebägaren var att en annan svensk var snabbare i det loppet, Benjamin Olsson, som vann på 10,53. Dock skulle jag få revansch, i extraloppet en timme senare (och även ett dopingtest senare som genomfördes mellan loppen)  gjorde jag ett bättre lopp och vann före Benjamin på återigen ett nytt svenskt årsbästa, 10,48. Alla lopp hittills i år har gått fortare än det tidigare, en trend som jag gärna fortsätter på.

Extra kul var att de två loppen gjordes framför en skånsk hejaklack bestående av min flickvän samt hennes familj. Kul att de kom och hejade på och kul att träffa dem. Det blir inte så ofta när man bor i olika landsändar.

Senare på kvällen ringde förbundskapten Stefan Olsson och meddelade att han tar ut mig att springa 100 m på lag-EM till helgen. Otroligt roligt! Det skall bli en häftig upplevelse. Så många chanser att tävla på hemmaplan iförd landslagsdräkt får man inte under sin karriär så det kommer bli ett stolt ögonblick. Även i stafetten kommer jag att springa och där tror jag vi har fina chanser att springa riktigt fort. Laget på lördag består av jag, Oskar Åberg, Benjamin Olsson och Nil De Oliveira.

I skrivande stund sitter jag på tåget på väg ner. Dagen kommer bjuda på stafetträning med laget och sedan lagsamling på kvällen. Sedan är det bara att börja ladda.

Till sist vill jag rikta några arga rader till Ahola Transport. Igår gick jag genom Sundsvall längs E4 på morgonen när en stor lastbil från dem kom dundrande rakt igenom en stor vattenpöl som träffade mig och naturligtvis gjorde mig dyngsur. Riktigt uselt gjort! Andra bilar visade hänsyn genom att åka ut från vattenpölen. Men inte Ahola Transport… På sin hemsida pratar de om deras värderingar som är respekt och ansvar, något jag inte riktigt kände när jag blöt gick vidare till jobbet.

One thought on “Två tävlingar och en tredje på gång

  1. Den fd. ordföranden har bokat in sig på Stadion på Lördag. Förväntar mig ett förstklassigt lopp av herr Tärnhuvud. Jag, tillsammans med Sara, önskar all lycka!

Leave a Reply