Trevliga upplevelser i Skåne


Återigen sitter undertecknad på ett tåg, denna gång på väg från Malmö på väg norrut mot Sundsvall via ett stopp i Västerås imorgon söndag. Jag har varit i Malmö i drygt tio dagar och åker därifrån mycket nöjd av flera skäl. Vi kan börja med SM-guldet som bärgades för en vecka sedan på Malmö Stadion. Rykten om Malmö Stadions ihärdiga motvindar hade nått Sundsvall och det var med svaga förhoppningar om att kunna springa bra tider som man gick mot stadion den dagen. De ryktena visade sig emellertid vara helt utan substans och hela dagen blåste det en svag medvind som gladde alla, i alla fall oss kortsprinters! I försöken sprang jag avslappnat in på 10,59 i +1,5 och hade snabbaste tid inför finalen och ett visst favorittryck på mina axlar. De infriades dock när jag i finalen sprang på 10,46 i +0,9 och vann med 12 hundradeler mot en persande Oskar Åberg och en comebackande Daniel Persson. Otroligt roligt att kunna infria mina egna förväntningar om att försvara mitt guld från förra året och att åter igen springa en tid under 10,50. Som om inte glädjen var nog fick jag ta emot blommorna på prispallen av min flickvän vilket verkligen gjorde dagen ännu mer speciell! Att försvara SM-guldet var ett av säsongens mål och att kunna göra det inför delar av min familj som var på plats gjorde det till en jätterolig dag! Mamma, pappa och min bror hade hittar ner till Sydsverige för att se mig springa. Kul av dem!

Nästa två dagar var det dags för försök och final på 200 m. På söndagen tog jag mig till final genom att på en ytterbana springa 21,75 i -1,7. Den tuffa motvinden gjorde sig till känna på upploppet för en 100 m-löpare som jag! Dock klar inför morgondagens final där jag fick bana två. När det var dags för final tänkte jag att jag verkligen måste satsa från början för att vara med och jag sprang kurvan väldigt hårt och försökte hålla på upploppet. Det gick… nästan! I 150 m såg löpningen riktigt anständigt ut och jag hade länge en silverplats. Jag blev ordentligt trött de sista 50 metrarna och trodde länge att jag skulle få brons, men en mycket starkt avslutande Oskar Åberg och Fredrik Johansson grusade mina förhoppningar och petade ner mig på en femteplats, tre hundradelar från medalj. Jag fick tiden 21,49 i 1,9 sekundmeters medvind.

En mycket bra SM-helg med en medalj av ädlaste valör. Efter tävlingarna har jag stannat kvar nere i Skåne och varit hos min flickvän. Vi har haft det riktigt bra och vädret har visat sig från sin bästa sida. Vi har cyklat runt i Malmö, solat och bara tagit det lugnt och myst. Det har varit skönt att vila skallen och kroppen tillsammans med henne efter en hektisk helg. Det har varit jättekul att vara nere hos henne och det var trist att åka iväg idag. Men vi har hunnit med mycket kul!

Sverige är vackert inser man när man åker tåg! Tyvärr har jag inte hunnit se så mycket idag eftersom jag suttit med ansiktet ner i min dator hela tiden. Men när man tittar upp lite då och då ser man att det egentligen inte finns någon anledning att åka utomlands på sommaren. Det är rätt schysst hemma också.

Västerås imorrn, håll tummarna!

Leave a Reply