Träning och korvgöra


Träningen fortsätter. I går kväll 60 m- och 75 m-lopp i Nordic. Ett riktigt bra pass med bra intensitet och kroppen kändes riktigt bra. Jag försöker jobba ordentligt på att ligga på i accelerationen och samtidigt få en mjuk och bra övergång till toppfartslöpningen, något som i går fungerade riktigt bra. Det blir ju mycket fokus på acceleration på höstarna och därför är det viktigt att nöta i alla chanser man får. Alla lopp igår avverkades på avsedd tid och coach Håkan var nöjd. Skönt att få börja springa på i lite hastigheter nu. Hittills har ju loppen varit inriktade på mängd, men nu börjar det gå över till att bli mer och mer kvalitet. På Teneriffa ska hastigheterna skruvas upp lite till. Därför är de här loppen viktiga så man får en bra transfer och klarar av en kvalitetshöjning senare.

I dag var det styrka på förmiddagen och lite lugnare gräslopp på eftermiddagen. Förmiddagens styrka var bra och det var bara två centimeter från det personliga rekordet i fem-steg, och framförallt två decimeter längre än förra veckan. Den utvecklingen får gärna fortsätta. 🙂

I morgon väntar accelerationer. Förra veckan var ju det första passet på länge i block, men det kändes ändå väldigt bra. I morgon gäller det att försöka nöta vidare och bana in bra mönster. Första tävlingen väntar den 26 januari i Malmö. Det är inte alls långt bort.

I helgen som var gjordes en klassisk jultradition i det Tärnhuvudska hemmet. I bästa Kramer och Newman-stil gjordes egen julkorv i tonerna till Manana med Jackie Davis. Lite udda kan tyckas, men trevligt och dessutom väldigt gott. Vad vore julen utan egengjord julkorv?

För er som inte sett det legendariska klippet från Seinfeld, se här:
http://www.youtube.com/watch?v=CAUP1wsmqUU

Julkorvsgörande

Julkorv

 

Leave a Reply