Tävlingar, resor och midsommar


Mycket tid, lite blogg! Återigen har mycket passerat vilket har gjort att bloggaktiviteten sjunkit igen. Här kommer en recap om vad som har hänt.

Lag-Em blev ju nästa stopp efter Hässleholm. 10,48 där var ett anständigt lopp och en fingervisning om att formen är stigande. Till lag-EM åkte jag med gott självförtroende om att jag kunde springa fort och resultatet av min förhoppning och min insats var godkänd. 10,58 gjorde jag på 100 m i -0,6. Årets hittills bästa lopp, men jag hade önskat en något bättre tid. Jag var rankad som elva innan mästerskapet och slutade på samma plats. Accelerationen var mycket bra och den sitter i sedan vinterns 60 m-inferno! I den efterföljande stafetten så fick jag in en otroligt fin löpning. Mitt adelsmärke toppfarten visade sig från sin bästa sida och det kändes som om jag flög fram på bortre lång. Oskar Åberg levererade pinnen till mig i en närmast perfekt växel och jag skickade pinnen vidare till Benjamin Olsson i en klart godkänd växel. Vi var tvåa-trea vid sista växeln, men där strulade det lite och tyvärr tappade vi placeringar och tid. Vi blev totalt nia på 39,94. En helt Ok tid, men vi kan bättre!

Några dagars senare åkte jag till Jönköping som är känt för att ha bra sprintresultat. Regn på förmiddagen sänkte mina förhoppningar en smula, men sedan på idrottsplatsen började solen torka upp idrottsplatsen och en svag medvind började blåsa på upploppet. I det första av två lopp gjorde jag ett lopp likt det i Stockholm. Jag var lite slö i reaktionen, men stark i accelerationen och kunde hålla undan mot tidigare nämnde Benjamin på 10,56. Någon timme senare var det dags igen i ett extralopp. Jag var betydligt piggare i huvudet då och var denna gång med i reaktionen. Jag fick ett bättre flyt rätt igenom och kunde fälla i mig på 10,43 i +0,8. Ett riktigt bra lopp, endast tre hundradelar från pers och ett steg i rätt riktning. Tack för det!

I fredags sprang jag ett 300-lopp för att toppa formen mot senare tävlingar, resultatet blev personligt rekord med två tiondelar (33,2) och inte ens en spya efteråt. Mycket förvånande, men också mycket trevligare! 🙂 Nästa helg väntar en ny tävling, denna gång i Donnas, Italien.

Helgen var mycket trevlig och tillbringades på familjens sommarställe med just familjen. God mat och glad stämning var precis vad man behövde efter en mycket intensiv tävlingsperiod. Min systerson Leo var också där (nyss fyllda fyra månader) och höjde stämningen. Skönt att koppla av med nära och kära för en stund innan man ger sig ut i hetluften igen!

Dagen tillbringades i horisontellt läge på en brygga i solen för att ladda upp D-vitaminnivåerna. Också mycket välbehövligt!

Leave a Reply