Svensk framgång i Geneve


Efter kylslagna La Chaux De Fonds var det dags för tågresa ner till Geneve och en tävling där. Galan där håller hög klass och var fin på alla sätt och vis. Bra boende, bra mat, bra transporter, bra arena och bra arrangerat. Dessutom var motståndet av hög klass, inte minst för oss som sprang stafett. Odain – Nil – Alexander – och jag var i förstauppställningen och mötte bland annat Schweiz, Storbritannien och Frankrike där de två senaste lagen var representerade på OS nu i London. Vi gjorde inte bort oss, tvärtom! När jag fick pinnen och förde den i mål stannade klockan på 39,37 s. Den snabbaste tiden av ett svenskt lag på 14 år och endast 17 hundradelar från ett VM-kval. Helt grymt roligt! Detta när säsongen redan är ung och ingen är i toppform än. Dessutom finns det mycket kvar att fila på när det gäller växlar och att optimera dessa. Den här tiden hade ledigt tagit oss till final i EM i somras. VM känns absolut realistiskt och nästa chans till en bra stafett får vi i Regensburg nu till helgen när vi möter Tyskland och Finland bland annat.

Jag var även anmäld på 200 och tänkte springa det så när som på en minut innan start. Men när jag gjorde en provstart krampade min vad till litegrann och jag fick kasta in handduken i sista sekunden. Säkert på grund av en lång dags arbete och att vädret var lite småkallt och regnigt.

Nu väntar lite träning i morgon innan det är dags för Skara på torsdag som blir viktigt inför laguttagningen till Tyskland.

Här finns loppet från i lördags:

http://www.youtube.com/watch?v=qIsd2KEybVA

 

2 thoughts on “Svensk framgång i Geneve

Leave a Reply