Stölder, sämre träningsförhållanden och knäböj


Jag är back on track efter maghistorien. Hittills är det som jag hört fyra friidrottare som dragits med magsjuka efter SM-helgen. Andra har också skrivit om elaka magkramper och våldsamma uppkastningar. Det var ingen trevlig sak som någon delade med sig av efter SM-helgen. Det kunde den gott behållt för sig själv.

Vi inledde i går träningen med lite styrka på Nordic. Knäböj stod på programmet och det var ett kärt återseende efter några veckors frånvaro. Det var inte mycket vikt på stången, men magsjukan och bristen på knäböj den senaste tiden gjorde att det var rätt slitsamt. Det gick emellertid bra och böjen klarades av efter några tuffa set. Efteråt var det hopp med stång och lite annan typ av hoppstyrka som det kommer bli mycket av framöver. Framsidorna blev rejält stumma efteråt och gårdagens fasa om träningsvärk bekräftades idag. Det var med stela steg som jag underkastade mig dagens träningspass bestående av lite gymnastik och mage/rygg. I veckan drar löpträningen för våren i gång och jag är väldigt laddad och angelägen att dra igång. Coach Håkan har kokat ihop ett bra program och jag känner mig riktigt motiverad att dundra på med träningen inför sommarens stundande EM i Barcelona.

Dock är det inte en dans på rosor att vara friidrottare i Sundsvall. De flesta är väl medvetna om de påvra förhållanden vi har att träna på i kommunen med Nordichallen och sjukhuskulverten om vartannat. De flesta andra städer i Sundsvalls storlek har blivit utrustade med en friidrottshall eller kombinationshallar och fått växande föreningar och aktiva ungdomar som följd. Våra dåliga förhållanden blev inte direkt bättre häromdagen när någon människa fick för sig att stjäla de gummimattor vi springer på nere i Sundsvalls sjukhuskulvert. Mattorna har legat där nere i 20 år och är den sista livlinan för träning vi har i kommunen. När då någon stjäl dem från en förening som har det allt annat än lätt att koordinera verksamheten och från ungdomar och vuxna som försöker träna friidrott känns det otroligt tröttsamt och man blir riktigt förbannad! Klubbens ordförande Anders Svanholm agerade dock raskt och lyckades få tag på nya mattbitar för oss att löpa på så att ingen träning behövde ställas in. All heder till dig Anders och de andra i styrelsen som sliter för att föreningen skall fungera.

Att ens bemöda sig att släpa iväg de tunga mattsektionerna från kulverten är en gåta, men den låge människa som gjorde tyckte tydligen att det var värt det. Jag hoppas du får nytta av mattorna, det hade i alla fall vi.

2 thoughts on “Stölder, sämre träningsförhållanden och knäböj

Leave a Reply