Stinn idrottshelg


20120311-115926.jpg

Jag har varit sjuk sedan i torsdags vilket har hållit mig hemma, borta från både träning och jobb. Tack och lov har inte tristessen varit total på grund av den massiva idrottshelg som började i fredags med friidrotts-VM i Istanbul, men också skidskytte-VM och diverse skidåkning både nedförs och slättförs. En av gårdagens mest medryckande scener var när Eldar Rönning kämpade sig till segern i Holmenkollens femmil. Imponerande gjort när man är så trött!

Från friidrotten kan vi rapportera märkliga scener på 60 m där det förmodligen var något fel på starterutrustningen. Starterna blev otroligt ojämna och vi såg rutinerade löpare ha reaktionstider över 0,300, något man kanske kan förvänta sig om de hade sprungit onyktra. De som istället hade normala reaktioner såg ut som skjutna ur kanoner och man trodde direkt det var tal om en tjuvstart, men så var ju inte fallet. Vid SM 2010 användes en startutrustning i försöken på 60 m som gav felaktiga resultat. Många maxade redan i de tidiga loppen och fick sämre tider än vad de skulle ha haft. Jag tryckte på hyfsat och estimerade min tid till kanske 6,90-6,93 men fick enligt klockan 7,05. I finalen byttes tidtagningen ut och då återgick resultaten till de normala. Jag vann på 6,79. I finalen i går var tiderna normala. Det ryktades om att de som hade ytterbanorna i försöken på VM inte hörde startkommandot, eller att det lät som om det var två skott. Konstigt är bara förnamnet.

I onsdags var det dags för mattflytt nere i kulverten för tvättning av golvet. Bilden högst upp illustrerar hur det kan se ut. Jag, Håkan och Håkans son Jens fixade mattorna ganska snabbt så att de kunde vara redo att springas på på torsdagen.

Kenneth Fahlberg på Sundsvalls Nyheter levererade skarp kritik i sin blogg och i tidningen mot Sundsvalls kommun som inte hade Nordichallen eller Norrporten Arena tillgänglig för GIF Sundsvall när seriestarten väntar kring hörnet. Naturligtvis borde väl kommunens anläggningar finnas tillgängliga åt elitlagen i distriktet, men en sådan här gång är det ju tur att Timrås fotbollshall finns tillgänglig, vad hade alternativet annars varit? Nu finns det i alla fall ett reservalternativ.

Som ett exempel har jag 2009, 2010 och 2011 fått lämna friidrottens hemmaarena Nordic för att förbereda mig inför SM nere i kulverten på sjukhuset. 2011 var det så även inför EM, mitt första individuella mästerskap. De kanske viktigaste passen på hela säsongen fick göras där nere och likadant var det i år för föreningens ungdomar och juniorer inför deras JSM och USM. Inte optimalt, men vad gör man inte? Jag tror att man inom idrott på hög nivå får acceptera vissa störningsmoment, men inte låta de ta energi. Sedan kan man tycka det är dåligt, förstås.

Hur det gick på SM de tre åren? Jo tack, jag vann alla tre gånger. 🙂

Nu fortsätter det intensiva TV-tittandet, varvat med intensiv snytning

Ha en bra söndag!

Leave a Reply