Sprint och sabrering


Teneriffa

Träningen rullar på bra på Teneriffa. I tisdags ett tufft fosfatpass i den stekande solen med snabba lopp. Kroppen är lite mer lättuppvärmd här nere och kommer igång lite snabbare. Tänk om man som sprinter i Sverige hade haft tillgång till 25 grader jämt 🙂 Tisdagseftermiddagen bjöd på ett styrkepass med en knäböjsserie och lite hopp.

Det är mycket duktigt folk här och tränar. Hela det tyska sprintlandslaget är här och kör. I tisdags körde de alla ett blockpass ihop. Det är kul och inspirerande att se andra duktiga köra.

Gårdagen var också en högkvalitativ sprintdag. Tom, jag och Micke körde block mot varandra för första gången i vinter och det var naturligtvis lite extra spänning i det passet. Än så länge är det bara träningssäsong och inte tävlingssäsong så i det här skedet av träningen är det viktigt att komma ihåg att inte tävla mot varandra utan att försöka springa och hjälpa varandra till bättre tider. Det var inga problem igår och tillsammans genomfördes ett riktigt bra pass. I takt med formen känns blocktekniken bättre vilket är skönt. Eftermiddagen sedan blev inte sämre med ett pers i 5-steg och kulkast och sedan bra ryck inne i gymmet. Sol och träningsläger tar verkligen fram det bästa ur en!

Som avslutning på kvällen lärde jag mig att sabrera en flaska med assistering av Rickard Juhlin. Det händer oväntade saker ibland, kan man minst sagt säga. 🙂 Dock var det väldigt häftigt! En händelserik dag, helt enkelt.

One thought on “Sprint och sabrering

  1. Sabrering med Julle, du är verkligen i gott sällskap nu när du hamnat i den finaste av champagnekretsar! Det gäller att inte snacka för mycket Valpolicella dessa dagar…. Kör hårt!!

Leave a Reply