Snabbt i Skara


Skara har länge varit en smått mytisk plats för oss sprinters. Rykten om stenhårda Mondo-banor och en stadig medvind har florerat länge, så för några veckor sedan bestämde vi att göra slag i saken och åka dit idag på nationaldagen. Tur var väl att vi gjorde det, för Skara och Sverige visade sig från sin allra bästa sida idag med stadiga och fina medvindar på upploppet och strålande sol med 22-23 grader.

Välkomnadet och omhändertagandet har varit fantastiskt sedan vi kom hit. Fint boende på hotellet och trevliga och tillmötesgående människor på arenan. Helt enkelt var förutsättningarna alldeles briljanta för att springa fort här idag. Jag kände mig pigg men lite nervös i försöken och kom in på 10,57med mersmak. I finalen kände jag mig lugn och verkligen inställd på en bra tid. Jag reagerade bra, men hamnade i fel läge i accelerationen och tappade mycket fart. 60 m passerade jag på 6,77, en tiondel långsammare än på inomhus-EM i vintras. Andra halvan av loppet var ganska bra och väl utfört tekniskt. 10,47 stannade tiden på vilket var ett stort fall framåt mot La Chaux de Fonds. Fortfarande finns det mycket att hämta formmässigt, och förhoppningsvis kommer de i framförvarande tävlingar. Ettan och tvåan sprang 10,26 och 10,30 idag vilket visar att svensk sprint mår bra. Grattis!

I morgon åker stafettlaget vidare till Tyskland för att springa 4×100 m i Regensburg på lördag. Då hoppas vi kunna putsa årsbästat!

3 thoughts on “Snabbt i Skara

  1. Det var en fantastisk dag här i Skara i går!Ni är hjärtligt välkomna tillbaka.Lycka till i Tyskland.:) Peter

  2. Vi följer och håller tummarna för er i er fortsatta satsning mot VM. Välkomna tillbaka nästa år så gör vi något både kul och fantastiskt av det! TACK för din och er medverkan på vår tävling
    Mats Erik Lundberg
    Istrum friidrott

Leave a Reply