Snabbt i Skara


Årets första tävling blev en bra sådan. Återigen på de blå mondobanorna i Skara noterades några av de bästa tiderna svensk sprint någonsin har sett vilket är fantastiskt roligt. Det är sådant som händer när de bästa samlas på en arena av hög kvalitet och sprintar under goda förhållanden. Skara bjöd likt i fjol verkligen in oss med stor gästfrihet och det gör det extra roligt att vara där. Alla är glada och trevliga, vi bor 50 m från arenan och tidsprogrammet är kompakt och bra. Det är en ren njutning att springa där, det är bara synd att man bara gör det en gång per år.

För min del så var det den första tävlingen sedan Finnkampen. Jag känner att jag har en ganska bra form, men inför försöksloppet i Skara kändes det lite rostigt och det märktes att det var ett tag sedan. Ett kontrollerat försökslopp som slutade med vinst tog mig vidare till A-finalen som bjöd på förstklassigt motstånd. Till finalen var jag riktigt taggad och kände mig redo uppgiften och när skottet gick accelererade jag mycket bra men avslutningen kan bli bättre. Tiden blev dock 10,50 vilket är min näst snabbaste säsongsöppning någonsin. Bara i Florö 2012 öppnade jag 100 m snabbare med 10,47. Det kändes dessutom som det finns mer att hämta vilket är riktigt kul!

Nästa race väntar i Göteborg på fredag där i stort sett samma manskap ställer upp. Tävlingen blir av högsta nationella klass och det gör också att svensk sprint (och man själv) utvecklas.

I morgon väntar dock träning på hemmaplan, det är inte så dumt det heller.

Leave a Reply