Snabba tider


Vilka dagar det har varit.

Först tävling i Finland där jag kom tvåa på nytt årsbästa i motvind (-1.0). Sedan full fart över Bottenhavet hem till Sundsvall där det var dags för Sundsvall Wind Sprint, en av årets absoluta höjdpunkter.

Med vetskapen om att formen var god var det med ganska gott självförtroende jag steg in på Baldershovs IP. Dock var vädret lite dåligt men det påverkade inte humöret så mycket. Det är ju, trots allt, lika för alla. Jag var jätteladdad inför tävlingen eftersom det är sällan man får förmånen att tävla på hemmaplan inför så bra motstånd!

Försöken på 100 m började bra för min del. Lite överraskande tog jag heatsegern framför bland annat Ainsley Waugh som har ett personbästa på 10.13 och årsbästa på 10.27. Jag vann på 10.54 på min innerbana och jag blev otroligt stolt och glad. Jag kunde knappt tro att jag hade sprungit så övertygande redan i försöken. Löpningen var kanske inte jättevacker, utan mer aggressiv.

Inför finalen var det bra laddning. Det var ganska mycket folk på läktaren, många som man kände vilket kryddade det hela ännu mer. När skottet gick fick jag en OK start men var lite efter. Men när jag väl började få fart på benen gick det verkligen undan och jag kände hur jag knaprade ikapp. Återigen var löpningen aggressiv och på mycket vilja och när mållinjen kom vräkte jag mig över och tittade mot resten av fältet. Då såg jag att jag var i topp och jag blev alldeles virrig i skallen. “Vafan, vann jag?” tänkte jag.

Och det gjorde jag! Men en tusendels marginal till tvåan. 10.48, nytt personligt rekord och en mängd fina skalper tog jag. Jag kunde knappt fatta att det var sant! Jag vann Sundsvall Wind Sprint och när coach Håkan skrek genom fönstret på måltornet att jag vann så kändes det som om jag vunnit VM-guld. Otroligt läckert!

Tack alla vänner som var på plats för att titta och tack publiken och arrangörerna för en mycket rolig dag!

Nu väntar Sollentuna på tisdag och sedan ett litet tävlingsuppehåll i förmån för lite träning istället. Sedan blir det full fart igen.

2 thoughts on “Snabba tider

 1. Ja det var knappt man trodde det var sant…..MEN DET VAR DET!! Vilken härlig dag du bjöd oss alla på Baldershov igår.
  Tack för uppvisningen & du får gärna göra fler sådana inspirerande insatser i sommar.

  /Coach Jutterström

 2. Hej “fast”!

  Kul läsning och skoj att jag hittade denna site!

  Efter S-tuna eller om du ser detta nu kan du sänd mig din adress så kan du få några bilder från Finland.

  Ses!

  Johan

Leave a Reply