Snabba lopp


Dagens träning, 2x3x60 m tillsammans med EM-finalisten på 100 m och EM-silvermedaljören på 4×100 m, italienaren Simone Collio och hans träningskompis Luca Verdecchia. Simones pers är 6,55 på 60 m och 10,06 på 100 m. De är här i några veckor och jag och Håkan tog chansen att försöka synka några pass. Det var inga problem. Idag körde vi lite sprint och på torsdag kanske jag får chansen igen i lite blockstarter. Precis vad jag behöver, att få köra med en av Europas bästa 60m-löpare. De var trevliga och tillsammans dammade vi av några lopp i den sköna värmen. De är för övrigt baserade i Rieti i Italien där åtskilliga världstider har gjorts på 100 m. Asafa satte världsrekord där 2007 och Nesta Carter gjorde 9,78 där 2010. Kanske man ska försöka åka dit och tävla?

Efter loppen sprang jag också 2×80 m själv som även det gick bra. Kul att köra med dem två och hänga i deras tempo. Inspirerande, till skillnad från några ensamma lopp i kulverten.

Ett bra styrkepass kunde betas av på eftermiddagen och även ett nytt personligt rekord i stående längd, 3,10 m. Några centimeter framåt hela tiden, det gillar vi.

3 thoughts on “Snabba lopp

  1. Kanske den bild som du kommer damma av flest gånger och berätta mest historier om för din barnbarn. Siiimooone!
    Ser fö ut som du bör ta dig till bodpoden för dokumentation snarast. Grym deff!

  2. Håller med Erik att göra Bod Pod besök är ett måste! Jag och Svanis hade telefonkonferens i morse över din deff!! Svanis…-Vi måste snacka med Håkan och säga åt honom att Stefan måste äta(!). Kul att se att du ångar på!!!

Leave a Reply