Snabba lopp i sydeuropa


Ikväll är det Diamond League från Rom där Asafa Powell bland annat är ett av dragplåstren. Men jag vill att ni ska hålla ögonen öppna efter en annan kille i fältet, nämligen Christophe Lemaïtre från Frankrike. Han är bara 19 år gammal men har redan noterat 10,03 på 100 m. I fysiken är han inte helt olik Usain Bolt. Lång och smal och tar 42 steg på 100 m. Det som är intressant med Lemaïtre är att han inte är av afrikansk börd och är en av få av icke-afrikanskt ursprung som närmat sig den magiska 10-sekundersgränsen. Den har redan sprängts av Patrick Johnson från Australien, hälften vit, hälften aborigin, som sprang på 9,93 i Japan 2003. Vi får se vad Lemaïtre kan åstadkomma ikväll. Oavsett hudfärg och ursprung är det en enormt stor talang och vi hoppas naturligtvis han springer fort ikväll.

För min egen del ska jag göra säsongsdebut i Istanbul på lördag. Jag ser enormt mycket fram mot det. Jag har sällan längtat så mycket efter en säsongsöppning som nu så det ska jag försöka förvalta. Väderprognosen lovar 26 grader och sol, mycket lovande! Jag hoppas kunna uppdatera bloggen en gång till innan jag springer, men om inte får ni hålla tummarna!

3 thoughts on “Snabba lopp i sydeuropa

  1. Mm tvåa i ett klassfält men dröm 10 låter vänta på sig. EM-finalen kan vara ett lämpligt tillfälle! Lycka till i Turkiet. Tänk Ramil!

  2. Chrille blir farlig på EM.

    Jag lägger till Debbie Ferguson-McKenzie, Bahamas: Hälften traktor, hälften behandlingsmetod.

Leave a Reply