Snabb dag i Göteborg


Jag och min träningskompis Tom Kling-Baptiste åkte i går ner till Göteborg för att idag tävla där i Friidrottens Hus. När jag är i Göteborg brukar jag alltid försöka bo på Elite Plaza. Det hotellet är något alldeles extra och man känner sig alltid hemma där och man sover alltid gott. I går var inget undantag, så efter en god natts sömn begav vi oss på förmiddagen ut mot Friidrottens Hus för den sista tävlingen innan EM.

Jag hade inga jätteförväntningar på dagens lopp med tanke på att jag i tisdags sprang en 300-ing som ett led i toppningen inför EM. Nere i kulverten på rakbana lyckades jag tangera mitt personliga rekord, 33,2 s. Därför tänkte jag att dagens lopp skulle bli med fokus på teknik och jobba på starten inför nästa helg då den stora höjdpunkten är.

Jag kände mig riktigt avslappnad och lätt i kroppen, och i försöken kände jag att tekniken ur blocken stämde bra, något det gjort till och från i vinter. Jag noterade 6,77 i försöken, årets näst snabbaste lopp och mitt femte snabbaste någonsin. I finalen sedan hittade jag samma flyt ur blocken och kunde sedan vinna tävlingen på 6,74. Nytt årsbästa, under EM-kval igen och mitt fjärde snabbaste lopp någonsin. Tom sprang också bra och kom trea på tangerat årsbästa 6,78.

Det är intressant att man gör årets snabbaste lopp hittills när man verkligen inte förväntade sig något speciellt, men det var kanske just därför det kom. Dagens lopp var precis det jag ville ha inför EM nästa fredag. Kroppen är i grym form och tekniken börjar stämma riktigt bra. Skönt!

2 thoughts on “Snabb dag i Göteborg

  1. Önskar både dig och Pernilla ett stort lycka till på EM.
    Vad roligt för er att få uppleva ett EM på hemmaplan tillsammans.
    Stor kram Anna Sunneborn

Leave a Reply