SM-silver på 100 m


Efter en jämn säsong utan någon jättetopp fick jag i går i SM-finalen på 100 m till ett av säsongens bättre lopp som ledde till ett silver på 100 m. Jag kände på uppvärmningen att kroppen svarade riktigt bra och att det tekniskt var väldigt fint också, framför allt i accelerationen. Det gav mig bra självförtroende och jag vann mitt försöksheat efter ett avslappnat och tekniskt fint lopp. Jag såg verkligen fram emot finalen som innehöll många av Sveriges snabbaste män (och pojkar). Gårdagens SM-final var bland de roligaste finalerna jag har sprungit. När skottet gick kom jag iväg bra och accelererade fint och kände att jag hade ett bra lopp på gång. På slutet av loppet blev det lite spänd löpning och jag såg hur min träningskompis Tom fällde sig före mig, men jag var klar tvåa några hundradelar efter Tom. En grymt bra utdelning för träningsgruppen och coach Håkan. Jag är jättenöjd med medaljen och hur loppet utfördes. Nu ser jag verkligen fram emot Finnkampen nästa helg i Stockholm.

Med Finnkampen som nästa mål väljer jag att avstå 200 m även om jag verkligen vill springa det också. Men säsongen är i ett sent skede och jag vill inte riskera min start nästa helg på något sätt.

I dag ser vi fram emot Pernillas final på 400 m dit hon kvalificerade sig efter ett komfortabelt lopp i går! SVT Play direktsänder på webben.

One thought on “SM-silver på 100 m

Leave a Reply