Skottland över helgen


Undertecknad sitter just nu och summerar de senaste dagarna som varit på resande fot. Igår var det dags för första tävlingen, nämligen den årliga femlagsmatchen i Glasgow där jag hade fått äran att springa 60 m för Sverige. En tuff årsdebut, skulle man kunna säga, när det bjöds på motstånd i världs- och europaelit. Glasgow är en rolig tävling som det alltid är riktigt bra stämning i. Staden som sådan är inte mycket att skriva hem om. En ganska tung skotsk stad med industrikänsla och en arkitektur präglad av tegel.

Första tävlingen är lite spännande för man vet aldrig var man har kroppen riktigt. Jag kände mig pigg i accelerationerna på uppvärmningen och såg fram mot att springa. I tävlingsloppet sedan hade jag en dålig reaktion, en bra acceleration men en sämre maxfartsfas. Jag kom in på 6,83, tre hundradelar från femteplatsen (det var en gästlöpare med också), fem hundradelar från mitt personliga rekord, mitt femte snabbaste lopp någonsin på 60 m och en tangerad bästa säsongsöppning någonsin. Loppet som sådant kändes lite rostigt och ovant. Dock med mycket mersmak och jag längtar redan till Tammerfors nästa helg för en ny chans med förhoppningsvis två lopp.

I morse ringde väckarklockan i svinottan när jag skulle ta en buss till flygplatsen i Glasgow redan 04:00. 03:30 studsade jag upp ur sängen, packade ihop det sista och gick ner till bussen där ett gäng sömniga amerikaner, bland annat den olympiske mästaren på 200 m från 2004 Shawn Crawford, stod och väntade. Jag var tvungen att åka med flyget till London redan 06:35 för att hinna med att komma till Sundsvall samma dag, annars hade jag åkt på en övernattning i Stockholm. Nu, lite mer än 12 timmar senare sitter jag och väntar på flyget som skall ta mig norrut igen. Faktiskt inte så trött som jag trodde jag skulle vara. Men det kommer nog visa sig ikväll…

Nu i veckan väntar tävlingsförberedande träning och plugg. Eftersom jag var bortrest när jag hade min juridiktenta skall jag tentera av den den 26 februari. Skönt med lite extra tid att plugga, det kan behövas i ett sådant mastigt ämne som juridik ändå är.

Snart också dags för Medelpads Idrottsgala där jag är nominerad till “Årets manlige idrottare”. Den 10 februari smäller det och det skall bli riktigt roligt. Förra året var mycket trevligt och i år hoppas vi på samma nivå av trevlighet och att jag dessutom vinner. Det vore riktigt roligt!

Snart dags för flyg, på återhörande!

Leave a Reply