Sista skälvande dagarna på vilan


En skön lördagförmiddag. En kopp nymalet colombianskt kaffe, cykel på tv och dessutom, med lite god vilja, sol på himlen. Veckan har varit lugn sedan jag kom åter till Sundsvall. Det första som slog mig när jag kom hem var att det har blivit kallt i Sundsvallsregionen. När jag cyklade hem från en föreläsning vid halv tio-tiden i tidigare i veckan plockade jag fram vantarna. Ute hos mina föräldrar på landet ryktades det om frost och det dröjer nog inte länge innan jag får skrapa bilen.

Apropå bil var jag upp till min bilsponsor Molin Bil igår och snackade lite med dem och tittade på bilar. BMW X6 är en av de mest brutala bilar jag sett. Nu finns den dessutom som hybridfordon. Intresserade kan läsa mer här.

På måndag är det slut på sötebrödsdagarna. Då börjar träningen igen, något som faktiskt är ganska efterlängtat. Vila i all ära men nu börjar det krypa i kroppen efter att lyfta tungt och springa fort. Nu den första träningsperioden är det dock allt annat än glamouröst. Min lätt sadistiske coach Håkan Andersson har ett roligt pass vi brukar köra som heter Aerobic-123. I all enkelhet går det ut på att man springer 800 m på tre minuter, vilar två minuter, 600 m på två minuter, vila en minut och sist en 300-ing på en minut, för att sedan vila fem minuter och göra om allting igen. Låter kanske inte särskilt svårt men jag kan lova att det framkallar trötthetskänsla. Andra 600-loppet brukar alltid vara värst. Vid ett tillfälle förra året hade jag hunnit dryga 400 m på den 600-ingen när illamåendet började infinna sig. Att då se att det är 200 m kvar när benen är stumma och lunchen sakta börjar krypa uppåt från magen är både fantastiskt och fruktansvärt. Dock hann jag inte mer än 100 m till innan lunchen hamnade på Baldershovs gräsmatta. Man måste älska utmaningen!

Om någon timme sticker jag och träningskamrat Erik Karlsson ut till coach Anderssons stuga för att rita upp höstens och vinterns träning. Det blir spännande att se vad som skall hända. EM i Barcelona är naturligtvis nästa års stora begivenhet och det motiverar att köra extra hårt nu i vinter!

I går var jag för övrigt på basket och såg när regerande svenska mästarna Sundsvall Dragons drar ut på en ny säsong. Jag fick äran att överlämna matchbollen till dem så här i säsongspremiären. “Från en mästare till en annan” som Dragons klubbdirektör sade. Det blir spännande att se vad Dragons kan hitta på i vinter. Gårdagens match började dåligt då gästande Gothia ledde med nästan tio poäng i början. Dock redde Dragons upp det och kunde till slut vinna tämligen komfortabelt. Många spelare från förra årets guldlag har försvunnit och de nya är rätt unga. Ett lag för framtiden, månne!

One thought on “Sista skälvande dagarna på vilan

Leave a Reply