Sista löppasset innan Tyskland


Sista löppasset innan tävlingen genomfördes idag. 2x3x80 m var det som gällde och det var med lite småtrötta ben. Träningen har varit tuff sedan man kom hem från Italien och det känns. Det har varit tätt mellan passen och då hinner man inte återhämta sig alla gånger. Nu har jag vila imorgon och sedan lätt på fredag för att sedan förhoppningsvis vara i bättre slag på lördag. Allting är enligt planen, det är långt till toppformen. Efter helgen börjar vi släppa lite på det värsta av träningen. Det som är skönt är dock att allt känns väldigt bra tekniskt, det är bara lättheten i benen man saknar.

Tyskland närmar sig med stormsteg och tidsprogrammet har släppts. Försöken på 100 m går vid kl 14, finalen någon timme senare och stafetten ytterligare någon timme efter. Vi får se hur tufft vi inleder säsongen, kanske springer jag inte allt, prio ligger på stafetten nu i helgen.

En lätt oroande faktor är askmolnet som ovälkommet far fram genom Europa. I fjol klarade vi med minsta möjliga marginal att ta oss hem till Sverige igen från Jamaica efter att ha kryssat hit och dit. Vårt plan blev omdirigerat från Köpenhamn till Oslo och när vi landat kastade vi oss på det sista flyget som lämnade Gardermoen den dagen mot Stockholm. En otrolig tur hade vi. En bekant i Italien hade inte samma tur, han fick åka buss från Stockholm till Rom för att ta sig hem. Jag hoppas vi i stafettlaget slipper den uppladdningen på fredag!

Leave a Reply