Sikte på nya tävlingar


Träning och jobb är det som gäller nu mellan tävlingarna, och därtill också en del vila. Idag gjordes det sista passet i träningsperioden och nu blickar vi mot tävlingarna igen. Nu på fredag är det dags igen och sedan igen på söndag. På fredag är det Valbo Games i Gävle på en arena där jag för första gången gjorde under elva sekunder för åtta år sedan. Det är också samma arena som jag debuterade i landslaget på i Europacupen 2005. Kort sagt en arena jag trivs bra på. Vädergudarna ser bistra ut under fredagen, men vi hoppas de kan hålla uppe en liten stund i alla fall.

På söndag är det dags att åka till Lapinlahti i Finland där jag tävlade 2008. Jag gillar att tävla i Finland och i Lapinlahti vill jag minnas att det var riktigt bra stämning. En liten finsk by ute i skogen som har blivit belönade med mondobanor. Hur stort är inte det? I Finland får jag sällskap av Joni Jaako och Johan Wissman och säkert några svenskar till. Det kommer bli riktigt roligt!

Dagens träning utgjordes av några blockstarter med efterföljande ryck nere i gymmet och med några hopp som avslutning. Kroppen känns explosiv, ett gott tecken. Imorgon väntar vila.

Windsprint närmar sig med stora steg och som jag längtar! En av årets stora höjdpunkter. Jag är riktigt laddad för att springa bra framför hemmapubliken. Dessutom kommer svenske rekordhållaren på 100 m Peter Karlsson att hålla ett föredrag för oss sprinters. Det ska bli kul att höra vad Sveriges snabbaste man genom tiderna som sprungit så bra som 9,98w har att säga.

God natt

Leave a Reply