Recap från klockstaden


I går kom jag, Nil de Oliveira, Odain Rose och Alexander Brorsson fram till La Chaux De Fonds i Schweiz efter en vacker, om än molnig, tågresa upp till 1000 m höjd. På kvällen skulle vi tävla hela gänget på 100 m, och för min del var det första loppet för i år på 100 m. Tanken med att tävla här var att försöka få några tävlingar med bra väder i början på säsongen. Dock verkar det som att vi är i helt fel del av Europa när sommarvädret är i Sverige och Schweiz istället har fått skandinavisk kyla. Vädret i går var inte alls särskilt inbjudande, kanske åtta grader med regn på förmiddagen och kring lunch. Minst sagt tvärtom jämfört med de 20 grader som det rapporterats om hemma.

Tävlingen var av mycket litet slag men ändå en väldigt bra tävling att börja säsongen på. Utomlands i bra motstånd i en avslappnad atmosfär. På grund av kylan joggade vi ute men stretchade och värmde upp inne i ett omklädningsrum. När vi skulle springa sedan tittade solen fram genom molntäcket vilket var mycket välkommet!

Det är skönt att vara igång med tävlandet. Mitt resultat i går var inte superbra och påminner en del om hur jag började säsongen i vintras då jag började på 6,86 och slutade på 6,67. I går gjorde jag 10,75 och kände att det var en bit kvar till formen. Ok tekniskt i början, men sedan lite spänt och stelt och lite segt. Men det var inte länge sedan vi slutade träna hårt, nämligen i söndags, varför resultaten förhoppningsvis kommer att bli bättre och bättre för varje tävling. I går var toppfartslöpningen ingen höjdare, något som annars brukar vara min starka sida. Jag ser redan fram emot nästa race på lördag i Geneve där det är 4×100 m och eventuellt 200 m som gäller.

La Chaux de Fonds verkar annars vara en trevlig stad. Vackert belägen uppe i Jurabergen där många av världens prestigemärken när det gäller klocktillverkare har eller har haft kontor. Arenan var fin och det känns som om man kan springa riktigt fort här. den 7 juli är det ny tävling här och då kommer jag nog tillbaka. Att det ligger 1000 m.ö.h. kändes när man värmde upp i går. Jag funderade hur jag kunde bli så trött när jag sprang upp mig inför tävlingen. “Är jag så dåligt tränad?”, men det är ju inte så ofta men befinner sig på sådan här höjd. 🙂

Leave a Reply