Rasatura e riposo


En tuff sprintdag återstår i Formia efter en veckas vistelse här. Häromdagen var det bra drag på sprintrakan när tre personer med personliga rekord på 60 m på 6,67, 6,72 och 6,73 stod bredvid varandra och körde. Tävlingskänslan var inte helt borta och var bra tryck i starterna. Det märks att tävlingssäsongen inte är långt borta. På eftermiddagen sedan var det sedvanlig styrka kombinerat med hopp. Kroppen ska bli lättare och lättare är det tänkt, och det känns som om det är på väg åt det hållet.

I dag har det varit vila och det har verkligen betytt återhämtning. Vädret har vänt efter två dagar med mulet och regn och idag var det säkert kring 30 grader här. Många koppar cappuccino har slunkit ner och dessutom en kortare tur till stranden har hunnits med under dagen. Dessutom gick jag och Tom och rakade oss hos en riktig barberare vilket var en upplevelse i sig. Mycket nogsamt förde barberare Enrico Troisi rakborsten över ansiktet och drog långsamt kniven över kinderna. För detta betalade man 10 euro, otroligt prisvärt. Hade något liknande funnits hemma hade jag varit stamkund.

Det är verkligen harmoniskt här. Det är lugnt och stilla på banan och stranden ligger nästan öde. I den italienska trafiken och i staden är dock tempot högt. Men det är inte svårt att finna ro vilket var målet med dagen, allt för att ladda inför morgondagen då 60 m-lopp och 150 m-lopp står på programmet. Sedan väntar hemfärd på måndag till ett Sverige som enligt rapporter haft över 20 grader idag. Det känns rätt OK att åka hem till det, måste jag säga.

Leave a Reply