Post-SM och framåt


Långt mellan inläggen igen!

SM blev tyvärr ett stort misslyckande på alla sätt. Trots stora ambitioner kunde jag inte springa på det sätt jag själv önskade. Försöksloppet var inga problem, men i semifinalen kände jag att jag inte riktigt var med i kroppen. I finalen sedan var det samma tendens, lite småtröga ben och dessutom en dålig start på det gjorde att jag inte var med riktigt från början. Jag reste mig tidigt i accelerationen och sprang spänt hela vägen. Springer man så tar man ingen medalj, tyvärr. Tekniken fungerade inte heller som jag ville, och jag hamnade i det löpläge jag haft hela första halvan av säsongen. Det var säsongens sämsta lopp, tyvärr.

En lätt stram baksida gjorde att jag fick avstå 200 m. Tråkigt men nödvändigt.

SM förde dock med sig två positiva saker, nämligen att Pernilla kom fyra på 400 m vilket är en grymt bra SM-comeback efter två och ett halvt års bortavaro! Bra jobbat!

Den andra positiva saken var att löpriktningen vändes till löparnas och vindens fördel på de avslutande loppen på söndagen. Hela helgen hade Gunder Hägg-stadion bjudit på en ihärdig motvind men till slut bestämdes det att vända löpriktningen till andra sidan så att löparna fick medvind. Herrarnas och damernas häcklopp samt 200 m gick därför i medvind och tack vare det fick vi se riktigt bra resultat. Precis så som det skall vara! Bra gjort Svenska Friidrottsförbundet och arrangörerna!

Nästa race är i Mölndal den tredje september, planerat både 100 och 200 m.

Leave a Reply