Positiva dagar


Första träningspasset på andra veckan gick lika bra som första veckan. Tiderna klarades och loppen hölls ihop på ett bra sätt. De senaste veckan har träningsvädret varit ganska bra, vilket gjorde det lite skönare att springa ett tufft fosfatpass. C:a 24 grader och mulet var väldigt behagligt att springa i, även om man naturligtvis blev trött av träningen. Tiderna och loppen går enligt plan och så vill vi ha det. I morgon väntar ett accelerations- och blockpass, dock utan coach Håkan som åkte hem för två dagar sedan. Han hade oturen att åka med Lufthansa som just nu råkade ha en strejk. Därför fick han en 30-timmarsresa istället för en planerad 14 timmars.

I övrigt är livet i suburbia ganska behagligt. Vi hade i förra veckan besök av vår vän Carl Valle, en amerikansk tränare som vid två tillfällen föreläst på Wind Sprint. Vi träffades för första gången i Finland 2008 då jag eskorterade honom från Åbo till Sundsvall och tävlingen där. Han är en rolig och kompetent man som man inte träffar så ofta. Men nu hade han vägarna förbi och han var med på träningen och kikade och dessutom på barbecue. I dag har vi varit lediga och då har dagen fyllts med lite jobb, lite solning och lite basketspel. Tränar man hårt, måste man vila hårt.

På hemmaplan kom idag mycket glädjande nyheter om att kommunen har tagit beslut om att göra en rejäl satsning för idrotten i Sundsvall. En ny simhall, upprustad sporthall och en ny arena för elitidrott på Bernerstomten strax bredvid sporthallen. Detta är mycket glädjande läsning med tanke på att för c:a ett år sedan var idén från kommunens håll att renovera sporthallen och bygga en ny simhall. Inspiration har hämtats från Norrköping som för en, i detta sammanhang, billig penning fått en evenemangsarena, idrottshall och friidrottshall för 160 miljoner. Från kommunens sida är nu friidrotten med i resonemanget och våra behov ska ses över i byggandet. Detta är inte en dag för tidigt och jag är glad över att det händer. Kanske kan nu friidrotten inom ett par år få en samlad träningsarena för alla gren- och åldersgrupper. Jag har, tillsammans med representanter från Dragons och Granlo BK suttit med i en grupp som uppvaktat kommunen och försökt påvisa de stora vinsterna med att göra som man gjort i Norrköping. Det verkar som en lösning som de flesta vinner på.

http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.5811639-ny-arena-byggs-pa-bernerstomten

http://st.nu/sport/lokalt/1.5809855-info-om-multiarenan?

Leave a Reply