Poppies and peonies


Nu är jag på resande fot igen! Jag var hemma i c:a två veckor och sedan blev abstinensen att få åka iväg någonstans för stor och nu sitter jag hos min flickvän nere i Malmö. Det var i och för sig kanske inte reseabstinensen som fick mig att åka hit, utan mer det faktum att hon bor här! 🙂 Det är lite kul när man åker 100 m att se hur Sverige förändras den här tiden på året. För några dagar sedan var jag uppe i Ramsele och Junsele och där var hösten lite längre kommen än i Sundsvall. Träden började bli gula och luften frisk. Här nere i Malmö är det fortfarande förhållandevis grönt men ändå lite kallt i luften. Summa summarum är nog att Malmö ligger några veckor efter Sundsvall höstmässigt. Tyvärr hanns det bara med ett mycket kort dopp hemma i sjön i Matfors i somras, dock mycket tidigt på sommaren och sent på kvällen vilket gjorde doppet inte allt för angenämt. Nu känns det som om det är lite för sent… men man ska aldrig säga aldrig!

När vi var i friidrottshallen här nere var det några småungar som sprang omkring i hallen. När jag och Pernilla, som också friidrottar, kom in så var det tydligen en som sade till sin tränare:

Unge: “Är inte det där Pernilla?”
Tränare: “Jo”
Unge: “Men är inte hon tillsammans med Sveriges snabbaste man?”
Tränare: “Jo, men det är han”
Unge: “Men… han ser ju inte snabb ut! Han är ju liten!”

Kanske inte den finaste komplimangen man har fått i sitt liv! Men å andra sidan är det ju bra att man kan vara Sveriges snabbaste man och se liten ut. Det betyder (väl) att det finns lite att utveckla. Man måste se det positiva i allt! 😉

Nu ska jag vara här nere i ett par dagar. I morgon vankas en stor släktträff på hennes sida som jag har fått förmånen att delta i. Kan bli spännande…

Jag har också gjort ett nytt och väldigt drastiskt inköp! Efter mycket lång betänketid fick min gamla Sony Ericsson förpassas till en kartong långt in i förrådet i förmån för en sprillans ny HTC Magic. Så här i början verkar den riktigt grym. Jag får ge en mer detaljerad rapport av den vid ett senare tillfälle. Men den har alla roliga funktioner som vi killar tycker om, GPS t.ex. Den kommer bli min följeslagare de närmaste två åren. Jag vill minnas att jag skrev i min blogg när jag skaffade den förra telefonen också, vilket innebär att jag bloggat i (minst) tre år.

Nu är det mat!

3 thoughts on “Poppies and peonies

  1. “Han är ju liten” haha vi dvärgar har det inte lätt:)
    Börjar blir desperat svårt och inte träna nu, så vi får fasen snart sätta igång! Ha d fint i Malmö och hälsa Pernilla!

Leave a Reply