På varmare breddgrader, igen


Det har gått ett tag sedan jag uppdaterade sist, men icke desto mindre har hänt för det. Sundsvall och Birsta har bytts mot Florida och IMG Academy där jag befinner mig med några andra sprinters för ett träningsläger under några veckor. Första gången vi var på IMG Academy var förra året och min upplevelse då var att det var ett av de bästa ställena att vara på läger på. Min uppfattning har inte ändrats tills i år, och kvaliteten på allting är precis som jag minns det. Maten, boendet och träningsanläggningen håller mycket hög klass, vilket gör det lätt att koncentrera sig på träningen. En sak som dock har ändrats sedan sist jag var här är min egen träning. För ett år sedan var jag ganska nyopererad och en av höjdpunkterna under mina träningar var när jag fick jogga 2×20 m på gräs. I dag känns det som en halv evighet sedan, och i dag så dundrade jag och Johan Wissman snabba lopp tillsammans under den varma floridasolen. Otroligt skönt! Känslan är lika lätt som den har varit hela vintern och den sena som besvärade mig förra året sitter stadigt på plats och märks inte av under de hårda löpningarna.

Dagens pass var veckans tuffaste löppass med tio lopp över 60 m och 80 m. I den fas som träningen är i nu så ligger fokus på hög kvalitet, men ändå lite mängd. Därför var vilan mellan loppen relativt kort, men ändå tillräckligt för att kunna upprätthålla bra teknik och intensitet. I maj kommer vi att dunka på med riktigt hög kvalitet då den tävlingsförberedande träningen börjar.

Än så länge har inte så mycket annat än träning hunnits med. Jag och Tom mellanlandade i Chicago på väg hit och fick en kort men intensiv sightseeing där. Dock var det ganska kallt, så att resa vidare ner till Florida var mycket välkommet!

I morgon väntar ett styrkepass kombinerat med lite hopp. Innan jag åkte slog jag personligt rekord i frivändning med 125 kilo, så det börjar komma lite power i kroppen. Skönt!

2016-03-30 16.06.01

2016-03-30 16.49.28-1

2016-03-26 09.43.04

2016-03-25 22.14.34

Leave a Reply