On your marks!


Ikväll smäller det! Gårdagens kvartsfinaler på VM var riktigt spännande att titta på och några visar gryende form! Min gamla träningskompis Asafa Powell tryckte till rejält i 50 m och flöt sedan behärskat in i mål. Han är verkligen grym på att accelerera och har absolut den fysiska kapaciteten för att utmana Bolt, i alla fall ett tag. De är två väldigt olika typer av sprinters. Asafa är en riktig powersprinter med en enorm acceleration och Bolt är en graciösare löpare med ett långt steg och en bra toppfart. Tyson Gay är en blandning av de båda men mer åt Bolt-hållet. Alla världens medier har fått fullständig Bolt-hysteri och det är riktigt strongt om han kan motsvara de enorma förväntningarna som finns på honom. Förhoppningsvis kan Asafa Powell smyga lite i vassen och överraska lite. Dock tror jag inte det blir mycket till duell som alla skriver om. Usain Bolt är alldeles för bra.

Tråkigt nog tjuvade den unge fransmannen Christophe Lemaître bort sig vilket var synd. Det hade varit väldigt roligt att se vad han kunde ställa till med. En semifinalplats hade inte alls varit otänkbart med sina 10,04 han gjort i år. Han sade i en fransk tidning att han visste att han var tvungen att få en kanonstart för att vara med, och han råkade bara starta lite för fort.

Hjärnan säger att Bolt vinner ikväll, men hjärtat säger Powell. Det blir spännande i alla fall och jag hoppas ni sitter bänkade!

One thought on “On your marks!

Leave a Reply