Nytt personligt rekord på 60 m


Min sköna känsla på träningarna blev verklighet även på tävling i Göteborg igår när jag satte personligt rekord på 60 m med 6,72 sekunder. Ett avspänt men ändå kraftfullt försökslopp på 6,83 sekunder följdes upp av ett finallopp som var personligt rekord med sex hundradelar. Loppet kändes väldigt bra, men inte som en fullträff på något sätt.

Jag har väntat länge på att springa riktigt fort på 60 m. Jag och Håkan har försökt få ordning på min acceleration i flera år men det har varit svårt. Nu, efter långt slit, känns det som om det finns en stabilitet ur blocken, något som jag saknat tidigare. I loppet igår kändes det också som att toppfarten börjar komma. Loppet var hårt och inte avgjort vid 40 m men efter det kunde jag komma ifrån och vinna med sju hundradelar.

Göteborg hade lagt nya banor i sin friidrottshall och bevisligen är de snabba och bra. SM, som går på samma plats om två veckor, kommer bli roligt!

Nästa helg är det ny chans till snabba lopp, denna gång i Florö i Norge. Därifrån har jag mitt personliga rekord på 100 m. Vi hoppas på ett dito på den kortare distansen.

2 thoughts on “Nytt personligt rekord på 60 m

Leave a Reply