Nya race


Hemma i vardagen igen och direkt glesare mellan blogginläggen. Vad nytt sedan jag sist skrev? En tävling till är genomförd, nämligen trenationskampen i Tammerfors. Undertecknad var uttagen att springa 60 m och det genomfördes på ett bra sätt. Motståndet var bra i form av två snabba finnar med personbästa under 6,70 och en norrman med personligt rekord i världsklass, 6,55. Jag var kalkylerad fyra i loppet men sprang bra och lyckades ta andraplatsen, något jag är väldigt nöjd över. Norrmannen är i en klass för sig men det var väldigt jämnt mellan oss andra på förhand. Jag sprang på 6,80, två hundradelar över mitt personliga rekord som jag tangerade förra helgen. Loppet var inte lika väl tekniskt utfört som helgen innan, men ändock bra och jag behåller min fina känsla i accelerationen som jag har haft hela vintern.

Det är ny tävling morgon i Göteborg. Jag åkte via Bromma flygplats idag och man var inte ensam där, skulle man kunna säga. Det var ungefär 20 000 andra människor som också var där, och alla var lika trötta på de enorma förseningar som det har blivit i tåg- och flygtrafiken idag. Eftersom det just är stora förseningar i allehanda transportmedel idag fick jag göra en mycket snabb justering av resplanen. Jag hade tänkt åka tåg från Sundsvall vid lunchtid. Det ställdes dock in och jag fick snabbt boka om ett flyg mot Stockholm för att kunna komma ner till Göteborg. Det skulle gå tre flygplan till Göteborg ikväll när jag kom till Bromma och alla tre lyfte samtidigt, kl 19:45. Det kan inte vara lätt att arbeta i transportbranschen en sådan här dag.

I skrivande stund ligger jag på Elite Plaza Hotel i Göteborg och mår som en kung, om än en trött kung. Elite Hotel Plaza här är faktiskt sanslöst bra och att slänga ner sig i sängen här efter en lite halvbökig resa var precis vad man behövde. Imorgon väntar en riktigt rolig tävling där det kommer bjudas väldigt bra motstånd. Sveriges snabbaste kommer vara på plats samt några utländska löpare av klass. Det kommer bli väldigt bra, och det ska bli roligt att få två lopp. Det betyder två bra chanser att springa fort! Håll tummarna!

Leave a Reply