Nya leksaker på träningen


Få inlägg den senaste tiden. Jag har haft fullt upp med annat. I går höll jag ett föredrag inför idrottstalangerna på Optimus-programmet i Sundsvall. Mina föregångare som talat för dem har varit Anna-Karin Kammerling och Kennedy Katende, så jag var i gott sällskap när jag ställde mig inför dem igår. Föredraget gick bra, jag pratade om hur min väg, från att jag började med friidrott till hur jag kom till den nivå jag är idag, viktiga händelser under den perioden och episoder som format mig som idrottsman och människa. När man skrev på föredraget kom man till viktiga insikter om hur man blivit den man är inom friidrotten, vilka viktiga roller personer spelat och så vidare. För att nämna några är det när jag började träna med Håkan och Erik Wahn som 19-åring, när jag var på Jamaica 2006 och när jag började träna med Daniel Arnsten 2007. Då fick jag många viktiga insikter som gjort att jag kommit dit jag är idag.

Träningen för den här perioden börjar gå in på sluttampen. I tisdags var det vändningar och överstöt upp till 110 kg som gick bra och eftermiddagen följdes av 4x5x60 m med en minuts vila. Idag avverkades två pass, häck och lite explosiva kast på förmiddagen med accelerationsträning på eftermiddagen. Accpasset var tufft med 4x4x20 m med ganska kort vila och ett motstånd på c:a 8-10 kg. Tungt motstånd med andra ord, men nyttigt ur tekniksynpunkt då man verkligen får chansen att ligga på och vara aggressiv. Vi hade en ny motståndsmaskin idag gjord av Edvin Hanneryd, vårt teknikunikum som byggt ihop samtliga av de maskiner vi använder inom träningen. Den här motståndsmaskinen var riktigt vass med ett mjukt motstånd hela vägen. Desssutom, det bästa av allt, den rullar ihop linan automatiskt själv. Helt fantastiskt och den rekommenderas varmt!

Träningen börjar kännas i kroppen. Inte trög och tung utan mer att nervsystemet är lite trött. Jag läste i min träningsdagbok för att få ett hum om hur kroppen kändes då vid den här tiden, och jag slogs av att jag skrivit ner exakt de känslor jag har i kroppen nu. Bevisligen följer kroppen samma mönster som i fjol, och då tränade jag riktigt bra.

Nu väntar en tuff träningsdag till innan jag går på en viloperiod. På lördag är det tunga knäböj på morgonen följt av 5×300 m på 43 s på eftermiddagen. Det kommer bli en tuff men härligt utmanande dag, sedan blir det välförtjänt vila några dagar. Men inget skall tas ut i förskott än, först skall lördagen klaras av.

4 thoughts on “Nya leksaker på träningen

Leave a Reply