Nya fräscha lokaler!


Sakta men säkert blir senan bättre. Mycket av svullnaden har lagt sig och nu återstår det bara lokalt kring operationsärren och mest där senan har fästs tillbaka. Det saknas forfarande en del känsel i områdena kring ärren, men när höfterna opererades så tog det en stund innan den kom åter. Så ingen anledning till oro än. 

Träningen för senan är fortfarande ganska simpel. Ett enklare rehabprogram följs några gånger per dag men jag har i alla fall börjat cykla lite lätt i lugnt tempo. I morgon ska jag träffa Carl Askling och gå igenom vad jag kan göra framöver vilket blir kul. Jag längtar innerligt efter att få stegra träningen! Jag var otroligt träningssugen innan senan smällde och jag är inte mindre nu, kan jag lugnt påstå…

Nu i helgen var det friidrotts-EM och för två veckor sedan var det SM. När inomhus-EM avgjorde sist var jag på plats och sprang 60 m och noterade där 6,67 på distansen och kom därmed på en tiondeplats, två hundradelar från final. Att kika på EM nu får en verkligen att minnas tillbaka och man blir sugen att tävla igen. Nivån på europeisk sprint är bra just nu och det inspirerar. Mästerskap är ju det roligaste och en stor anledning varför man håller på. Det är inte mycket som slår ovissheten och spänningen strax innan start. EM sist på hemmaplan i Göteborg var en grym upplevelse och det fungerar som en motivator nu för att komma tillbaka efter skadorna. När SM gick för två helger sedan var jag där och såg min träningskompis Tom vinna 60, och även då blev jag sugen att tävla. Mycket jobb återstår innan jag är i det skicket, men jag ser det i horisonten i alla fall. 

En förutsättning för att bli snabbare har i alla fall förbättrats, och det är våra träningsmöjligheter. När taket på Nordichallen höll på att rasa in i höstas så stod friidrotten utan träningshall så när som på kulverten. Men i kulisserna har det arbetats snabbt och effektivt för att få till stånd nya lokaler för oss, detta genom Sundsvalls kommun och inte minst min sponsor Norrlandspojkarna! Lyckligtvis hade de en stor lokal i Birsta tillgänglig som man kunde lägga banor i, 135 m lång! Nu är allt på plats och det ligger fyra fräscha fina mondobanor av högsta kvalitet på plats. De första passen har gjorts och de som sprungit har givit goda omdömen. Hallen är verkligen häftig och det här är verkligen positivt för oss i Sundsvalls friidrott. Äntligen har vi en hall där vi kan vara när och hur vi vill utan att behöva kompromissa. Norrlandspojkarna och kommunen har gjort ett fantastiskt bra jobb och jag vill rikta ett stort tack till dem som ordnat detta med så kort varsel. Att Norrlandspojkarna hade lokalen känns extra kul eftersom de varit min sponsor sedan 2006 och varit verkligen stöttande genom min karriär!

Så här ser vårt sprinttempel ut:

Snabba banor i Sundsvall!

Sprinttemplet i BirstaSkånsk inspektion

Leave a Reply