Ny tid


Ny vecka, nytt träningsprogram, ny period. I dag startade vi ett nytt block, och då snäppades intensiteten upp. Nio pass ska avverkas per vecka under de närmaste tre veckorna vilket kommer bli tufft och kul. I dag rivstartade jag och Tom med ett styrkepass på morgonen med både vändningar och överstöt. Enligt principen “Everything I can clean, I can jerk” vände jag upp 110 kg och lika mycket stöttes sedan från axlarna upp till raka armar. En överraskande bra start på styrketräningen, måste jag säga, med tanke på att jag knappt rört en skivstång (och i synnerhet inte frivändningar) sedan i maj. Inom någon vecka kan säkert perset i de båda övningarna hotas.

Eftermiddagen bjöd på motståndsaccelerationer för mig Tom, och Micke. Motståndsaccelerationer är något av ett favoritpass för mig. Ingen annan stans kan man verkligen jobba på accelerationsfasen, och dessutom med tungt motstånd hinner man med att utföra det tekniskt rätt. 2x5x20 m med vår ypperliga motståndsmaskin genomfördes, och till det några längre lopp över 100 m. En bra träningsdag på alla sätt!

I morgon väntar lite gymnastik. Det känns som ett ganska lagom pass. Vis av erfarenhet kommer säkert överkroppen vara lite stel efter dagens styrkefiesta. 🙂

I morgon ska jag förhoppningsvis också göra ett ryck med min lägenhet och tapetsera om en hall. Spännande!

Leave a Reply