Negus Negesti


Inatt börjar det! Ställ klockorna, brygg kaffe redan nu och leta fram er bästa position i soffan. För inatt börjar friidrotten och 100 m i synnerhet. 03:45 inatt ska världens snabbaste löpare springa försöksheat och ta sig, via kvarts- och semifinaler till en final som avgörs på lördag. Det är en idrottslig höjdpunkt med 100 m på OS i år eftersom det finns tre löpare som har sprungit under 9,80 sekunder på 100 m. Jag håller på min gamla träningskompis Asafa Powell och hoppas att det är hans tur att ta hem den åtråvärda titeln. Han kommer att bli hårt utmanad och det kommer säkerligen bli en riktigt snabb final om förhållandena är de rätta.

I detta nu spelar USA basket mot Grekland och USA verkar ha en rejäl lekstuga mot de flesta de möter. Det dunkas och blockas och dribblas och man hänger knappt med. Gamla “Dream Team” vill återta titeln som världens bästa basketlag efter några år i skymundan och nu verkar det se ganska ljust ut.

OS bjuder på dramatik i det mesta som avgörs. Varje idrott har sin charm och OS gör det intressant, trots att det är idrotter man knappt visste fanns.

One thought on “Negus Negesti

 1. Steffe, du gick vidare till andra omgången på 100m!

  Det gick sämre för vår gemensamme vän Beranger Bossé.

  Funderar:
  Hade AP magknip när han låg på britsen?
  Varför har SVT Peter Jonsson i mixed zone?
  Missar både Klüft och syrran (Anna) final i eftermiddag?

Leave a Reply