Några dagars julledighet


Det mesta av det civila jobbet är gjort på 2014 och ett spännande 2015 väntar. I fredags var det den sista dagen och det kändes bra att checka ut på julledighet. Jag har aldrig jobbat så mycket som jag gjorde under 2014 och det beror ju helt på att jag inte har kunnat träna lika mycket. Men jobbet har fått desto mer tid och det har varit roligt. Det är skönt att lägga tankar och tid på något annat vettigt som dessutom är skiljt från friidrotten. Det finns dock utmaningar och svårigheter. Som idrottsman och 100 m-löpare är man inte riktigt van att gå in och prestera i åtta timmar om dagen. Det är något man måste lära sig och som man säkert gör över tid. Det finns såklart mycket man kan ta med sig från idrotten in i arbetet också, så som att sätta mål och att inte ge upp när man stöter på patrull. Det tror jag är två bra egenskaper som man kommer få nytta av i det civila yrket. Jag gillar inte motgångar och inte heller att behöva acceptera förluster. Det tror jag kan hjälpa en framåt.

Träningen rullar på med gott resultat. Jag började springa för en vecka sedan (operationen var för nio veckor sedan igår) och det har förLÖPT utan problem. 🙂 Det känns kul och jag är laddad för grundträning, precis som man brukar vara i oktober när den träningen drar igång. I januari åker jag på träningsläger med Johan till Sydafrika och då är det tänkt att jag ska vara tillbaka någorlunda fullt i träningen. En hel del rehab kommer ju såklart att vara kvar men förhoppningsvis ska jag kunna göra det mesta som man brukar göra när det är grundträning. Det innebär längre lopp med konditionsfokus och en hel del allmänstyrka. Idag, såhär dagen innan jul, avverkades i mitt tycke tuffa 200-intervaller med kort vila. Helt klart var det det tuffaste passet jag kört nu i höst och jag blev rejält andfådd. Konditionen lämnar en del övrigt att önska just nu, och jag är väldigt glad över att det är mest 60 m och 100 m som jag tävlar i. 🙂 Det var dock väldigt skönt att pressa på lite och känna att man kämpar mot en annalkande trötthet. Och fler pass lär det bli!

I morgon är det dock vila och det känns ju inte så dumt. Julen ska firas, denna gång strax utanför Kristianstad. När jag lämnade Sundsvall så föll snön vackert och skapade en fin julig bild. Skåne bjöd tyvärr inte på samma väder, men trevliga människor och gott sällskap väger upp ganska bra det också!

God jul på er!

Leave a Reply