Mot syd


En vecka har förflutit sedan jag kom hem från Formia som var ett, återigen, mycket bra läger. Kvaliteten var hög, både på träningen, anläggningen, umgänget och maten. Kort och gott var det precis som vi ville ha det. Formia levererar alltid på alla sätt och årets upplägg med ett tuffare läger i USA och ett mera tävlingsförberedande dito i Italien har känts som ett mycket bra upplägg. Inom en snar framtid får vi se huruvida det receptet har varit lyckat för sommarens tävlande.

Och sommarens tävlande börjar mycket snart! I morgon drar undertecknad tillsammans med ytterligare några ur det svenska stafettlaget på 4×100 m till Schweiz för att inleda sommaren 2013. Några har redan börjat, t.ex. på stafett-SM som avgjordes i helgen, men för mig kommer det vara sommarens första lopp. I La Chaux de Fond kommer jag springa 100 m, för att sedan i Geneve till helgen springa 4×100 m och förhoppningsvis också 200 m. Det är kul att inleda säsongen, även om det känns som om det inte var länge sedan man stod i semifinal på EM i Göteborg. Men mycket träning har gjorts, faktiskt allt enligt program, och därför ser jag fram emot det som komma skall. Att börja säsongen ute i Europa ska också bli spännande. Den påvra svenska sommaren förra året gjorde att sydligare breddgrader lockade så här i säsongens initiala skede. Dock ser väderprognoserna för den kommande veckan ännu mer påver än vad den gjorde i Sverige förra året, så vi får väl se hur det blir. 🙂 I Geneve på lördag springer vi årets första landslagsstafett, med materialet i laget för i år tror jag inte ett VM-kval är omöjligt.

Schweiz är för övrigt ett land jag gillar skarpt. Alpmiljö och berg gör en gott och kommer påverka humöret i positiv riktning! Den senaste tiden har dock försommaren verkligen kommit till Sundsvall vilket har gjort att man njutit ordentligt. Men nu är det time to work!

Ett extra stort grattis vill härmed riktas till MAI och Pernilla som i stafett-SM nu senast satte svensk rekord för klubblag på 4×100 m. Grym start på säsongen och inspirerande!

Leave a Reply