Mot SM


Slarvig uppdateringsfrekvens här den senaste tiden. Jag lovar ingenting, men jag ska försöka bättra mig.

Förra gången jag skrev var det dags för tävling på Baldershov, något som blev en ganska rolig historia. Jag var lite osäker på min start eftersom jag varit stel i baksidan ett tag efter träningsperioden. Dock hade det blivit lite bättre i dagarna mot tävlingen, men inte helt borta vilket störde litegrann. Jag sprang med det i Mölndal helgen innan och det kändes inte riktigt bra, och därför struntade jag i 200 m-loppet som var planerat efter 100 m-loppet. Jag bestämde mig ändå för att åka upp och börja värma i god tid innan tävlingen och känna efter litegrann vad kroppen ville. Om baksidan och kroppen kändes bra så blir det race, men kändes det osäkert så var det klokast att vila istället. Det visade sig att det kändes mycket bättre än på länge och att jag kände mig mjuk och fin i kroppen i övrigt. Efter en kort överläggning med Håkan så bestämde vi att jag kör, och tur var väl det.

När skottet gick kom jag iväg bra med en fin acceleration och passerade 60 m på 6,72 s. Toppfartsfasen var även den bra men de sista metrarna tappade jag lite fokus när mållinjen närmade sig och Nil de Oliveira var jämsides. Jag spände mig och fick se Nil komma förbi och vinna på 10,37 med mig som tvåa på 10,41. Tiden är min näst snabbaste i år och det var bättre än jag förväntade mig när jag kom till Balders den eftermiddagen. Baksidan kändes bra vilket bekräftar att det bara är lite stelt och ingenting mer. Dock ville jag inte pressa det ytterligare den dagen och strök mig från 200 m-loppet som jag även det var planerat. Kort sagt blev det en bra och snabb dag och jag är nöjd med min insats. SM väntar nästa helg och då blir det start på både 100 och 200 m.

SM i år har förmodligen den högsta kvaliteten som svensk kortsprint har sett sedan 2001. Tre man inom två hundradelar, 10,35-10,37 gör att det finns alla förutsättningar för dramatik. Dessutom har alla dessa tre sprungit flera lopp snabbare än 10,47 i år. Det kommer bli hårt om SM-titeln, den saken är klar. Blåser vinden i rätt riktning kanske SM-rekordet på 10,29 från 1996 kanske hotas lite grann. Dessutom finns det fler löpare som säkert vill säga sitt i frågan. Det är mycket öppet!

I dag väntar lite lätt träning efter ett lite tuffare sprintpass i går. Kroppen känns bra och jag ser verkligen fram emot nästa helg!

Leave a Reply